США заморозили російські активи на 8 млрд доларів, більша частина — в ЄС і Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заморозили російські активи на 8 млрд доларів, більша частина — в ЄС і Японії

764
Сполучені штати Америки заморозили російські суверенні активи на суму 8 млрд доларів, більша частина з яких знаходиться в ЄС і Японії.
Про це заявила спеціальний представник президента США Джо Байдена з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, повідомляє Financial Times.
Як повідомляється, західні країни заморозили російські активи на 300 мільярдів доларів у відповідь на повномасштабне вторгнення рф в Україну.
Зокрема, за словами Пріцкер, США заморозили російські суверенні активи на суму 8 млрд доларів, більша частина яких знаходиться в ЄС і Японії.
Зазначається, що деякі країни закликали використати ці гроші для відновлення України, але інші зацікавлені сторони, в тому числі Європейський центральний банк, висловили застереження щодо законності та наслідків такого кроку.
Пріцкер розповіла, що юридичні команди проводять «надзвичайну роботу, щоб зрозуміти, що можливо зробити з цими активами».
«По суті, якщо я скажу не з юридичної точки зору, а з етичної та моральної, враховуючи руйнування, які росіяни завдали Україні, ви знаєте, вони повинні сприяти відновленню України. Юридично, як це зробити — це те, над чим ми зараз працюємо», — сказала спецпредставник США.
Конфіскація активів рф
Україна разом із міжнародними партнерами працює над створенням можливості конфіскувати заморожені російські активи, зокрема державні, у країнах-союзниках. Ці кошти мають бути спрямовані на відновлення України. Йдеться майже про 500 млн доларів.
Серед іншого, Bloomberg повідомляє, що в ЄС вивчають процедуру конфіскації 200 млрд євро заморожених активів російського Центробанку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас