Скільки українці сидітимуть без світла восени та взимку: відповідь експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українці сидітимуть без світла восени та взимку: відповідь експерта

Енергетика
458
Скільки українці сидітимуть без світла восени та взимку: відповідь експерта
Скільки українці сидітимуть без світла восени та взимку: відповідь експерта
Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що якщо восени обмеження електроенергії будуть мінімальні, то взимку через нестачу генераційних потужностей можуть бути серйозні обмеження.
«Восени за тих температур, що є сьогодні обмеження будуть абсолютно мінімальні. Це залежить від атак. Давайте припустимо, що два місяці немає атак. Я думаю, що обмежень більшу частину цих двох місяців не буде. Або вони будуть там максимум із однією чергою», — розповів він в інтерв’ю УНІАН.
При цьому, за словами експерта, під час зимового періоду через брак генерації і нестачу генераційних потужностей українці точно матимуть 8−10 годин обмежень на добу.
«При температурах -10 і, не дай боже, нижче в нас точно будуть дуже серйозні обмеження», — додав Харченко.
Він також відмітив, що найскладніша ситуація з електропостачанням у Києві, Одесі, Харкові та в цілому на Лівобережжі.
Енергетичний експерт Геннадій Рябцев розповів УНІАН, що впродовж опалювального сезону в Україні працюватимуть графіки стабілізаційних вимкнень, які матимуть три-чотири черги вимкнень. За його словами, це приблизно 12 годин вимкнень електричної енергії на добу.
5 вересня Центр протидії дезінформації опублікував два ймовірних сценарії ситуації зі світлом в Україні в зимовий період. За оптимістичним прогнозом відключення електроенергії триватимуть до 12 годин на добу. За найгіршим сценарієм, цієї зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас