Скільки років Україна стикатиметься з проблемами електропостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки років Україна стикатиметься з проблемами електропостачання

Енергетика
690
Скільки років Україна стикатиметься з проблемами електропостачання
Скільки років Україна стикатиметься з проблемами електропостачання
росіяни продовжують цілеспрямовано бити по об’єктах української енергосистеми, зокрема по розподільчих станціях електроенергії. Енергетики роблять усе можливе для швидкого відновлення, проте на вирішення проблем може знадобитися ще років зо два.
Про це розповів заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів Андрій Закревський у коментарі 24 Каналу.
Він наголосив, що в Україні розробили план, як зменшити вплив російських атак на вироблення електроенергії. Йдеться про маневрову розподільчу енергетику.
«Працювати з надлишком або нестачею можна, застосовуючи експорт або імпорт електроенергії. У будь-який момент Україна зможе закупити її у Європи або Європа у нас. Раніше були випадки, коли ми не могли експортувати енергію, проте її було в надлишку, через що доводилося відключати атомні реактори», — сказав Закревський.
Експерт вважає, що через 2 роки українська енергетика може стати невразливою, завдяки децентралізації енергосистем, що значно ускладнить атаки противника.
Нагадаємо, Україна скоротила імпорт електроенергії у серпні на 43%, порівнюючи з попереднім місяцем.
Повідомляється, що найбільше скоротився імпорт електроенергії з Польщі, на 57,5% - до 48,2 тис. МВт-год. Найбільшу частку у структурі імпорту і надалі займає Угорщина, 43%.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас