Скільки коштують вживані авто з-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштують вживані авто з-за кордону

Особисті фінанси
659
Скільки коштують вживані авто з-за кордону
Скільки коштують вживані авто з-за кордону
Основна тенденція українського імпорту залишається незмінною: найбільший попит серед українців мають доступні автомобілі вартістю $1−2 тисячі. Не став виключенням й жовтень, протягом якого таких було 11,2% від загальної кількості ввезених.
Про це свідчать дані Інституту дослідження авторинку.
Загалом, 72,7% усіх імпортних легковиків у жовтні-2023 коштували менш як $10 тисяч.
Цінова структура імпортних легковиків у жовтні-2023
Цінова структура імпортних легковиків у жовтні-2023, eauto.org.ua
Загалом, через низьку купівельну спроможність та складну економічну ситуацію в Україні, найбільший попит на імпортні автомобілі спостерігається в бюджетному сегменті.
Оскільки високі митні платежі роблять імпорт значної частини вживаних авто доступної цінової категорії економічно невигідним, покупці часто відмовляються від купівлі вживаного автомобіля з-за кордону та надають перевагу машинам на внутрішньому ринку.
Зараз розподіл ринку щодо перших реєстрацій та угод купівлі-продажу всередині країни виглядає як 20:80.

У яких країнах авто найдешевші

Найдорожчими виявилися вживані легковики, котрі українці привозили з Китаю. Їхня середня вартість склала $33,8 тисячі. І це значення істотно вище, ніж для всіх інших країн, що пояснюється популярністю «майже нових» автомобілів з Китаю, переважно електричних, які проходять митне оформлення як вживані.
На другому місці цього разу Угорщина зі значенням середньої ціни $12,9 тис. Третя сходинка в автівок з Норвегії — $12,2 тис., четверте отримують легковики з пробігом зі США — $10,7, п’яте — з Канади, $8,9 тис.
Найнижчою середня митна вартість з наведеної тут двадцятки країн виявилася у вживаних легковиків з Іспанії ($5,5 тис.), Бельгії ($5,4 тис.) та Словенії ($5,3 тис.).
Середня митна вартість вживаних легковиків за країнами експорту, жовтень-2023
Середня митна вартість вживаних легковиків за країнами експорту, жовтень-2023, eauto.org.ua
Нагадаємо, програма страхування автомобіля каско захищає водіїв від фінансових втрат у випадку найтиповіших транспортних проблем. Можна оформити каско на б/у авто до 10 років або ж зробити каско на нове авто. А каско на Finance.ua — це коли не потрібно шукати, вибирати і читати договори кожної страхової. Потрібно тільки залишити 1 заявку і отримати 5 пропозицій в зручній порівняльній таблиці:

Хочу оформити каско 🚗

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас