Скільки компаній скористались електронним бронюванням в «Дії»: відповідь Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки компаній скористались електронним бронюванням в «Дії»: відповідь Мінцифри

327
Скільки компаній скористались електронним бронюванням в «Дії»: відповідь Мінцифри
Скільки компаній скористались електронним бронюванням в «Дії»: відповідь Мінцифри
Близько 3 тисяч компаній скористались послугою електронного бронювання на порталі «Дія» після її запуску, 17 липня.
Про це повідомляє заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Валерія Ткач в ефірі телемарафону.
За словами Ткач, мова йде про 32 тисячі заброньованих працівників критично важливих підприємств. Зокрема бронювали як і приватні компанії, так і державні підприємства, а також комунальної власності.
Наразі в Єдиному переліку компаній, які можуть бронювати, є близько 8,5 тисяч компаній, які отримали відповідний статус. Близько 3 тисяч вже скористались послугою. Водночас відмов не є багато. Здебільшого мова йде про тих працівників:
  • які вже є заброньованими;
  • яких не знайшли в реєстрі військовозобов’язаних;
  • які перебувають в трудових відносинах.
«Раніше взагалі подавали списком. І, якщо в одного співробітника виникала якась неможливість пройти перевірку, то весь список відправлявся вже без розгляду. Треба було починати все спочатку. В нашому випадку цього не потрібно робити. Тобто, якщо підприємство подає список зі 100 людей і в одного не пройшла перевірка, то тоді тільки він не заброньований, а всі решта — 99 відповідно забронювались», — пояснила Ткач.
Після отримання бронювання, роботодавцю або ж працівникам не потрібно про це повідомляти в територіальному центрі комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП). Інформація про це одразу оновлюється у «Резерв+». Зокрема є можливість згенерувати PDF та роздрукувати його.

Бронювання в «Дії»

В Україні для співробітників критично важливих для економіки країни підприємств, які є військовозобов’язаними, передбачена можливість бронювання від мобілізації. Раніше бронювання було доступне лише в офлайн-форматі. Потрібно було подавати відповідні документи, через що процедура займала багато часу.
17 липня з’явилась можливість подати заяву на бронювання на порталі «Дія» для критично важливих підприємств в режимі «онлайн».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас