Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій щодо рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій щодо рф

Світ
153
Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій щодо рф
Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій щодо рф
Уряд Швейцарії заявив у середу, що вирішив приєднатися до подальших заходів Європейського союзу в рамках 14-го пакета санкцій блоку проти росії.
Як пише The Guardian, рішення набуде чинності 27 серпня. Раніше, 9 липня, Швейцарія вже додала 69 осіб і 47 організацій до свого санкційного списку.

Що відомо про санкції

14-й пакет санкцій щодо росії за війну проти України був остаточно схвалений Євросоюзом 24 червня. До нього увійшли, зокрема, заходи проти російської індустрії скрапленого природного газу та обходу санкцій «дочками» європейських компаній у третіх країнах.
Під обмеження також потрапили 116 фізичних і юридичних осіб рф, включно зі співаком-путіністом Шаманом, актором-пропагандистом Іваном Охлобистіним, «Уральськими авіалініями» і розташованим в анексованому Криму міжнародним дитячим центром «Артек».
Серед ухвалених заходів ідеться про роз’яснення щодо заборон, які стосуються російських алмазів: у заяві написано, що ухвалені роз’яснення «призводять до гармонізації на міжнародному рівні з цього питання».
Швейцарська федеральна рада також продовжила строки, в які надаються дозволи на виведення інвестованих коштів з росії, щоб дати можливість швейцарським компаніям законно припинити свою діяльність у рф.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас