Шкільний обов’язок: що треба знати біженцям з дітьми у Чехії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шкільний обов’язок: що треба знати біженцям з дітьми у Чехії

Особисті фінанси
518
Шкільний обов’язок: що треба знати біженцям з дітьми у Чехії
Шкільний обов’язок: що треба знати біженцям з дітьми у Чехії
Наближається новий навчальний рік, і біженцям у Чехії зробили важливе нагадування.
Про це йдеться на сторінці чеського МВС для українських біженців «Naši Ukrajinci».

Що треба знати?

У Чехії на дітей з тимчасовим захистом поширюється обов’язок отримання освіти та відвідування школи. Обов’язкова освіта в Чехії складається з одного року дошкільного навчання та дев’яти років відвідування загальноосвітньої школи.
«Невиконання цього обов’язку батьками або законними представниками дитини може призвести до штрафу, взяття на контроль соціальними службами, а в деяких випадках — навіть позбавлення волі строком до двох років», — наголошують у відомстві.
Українцям із тимчасовим захистом, яким не нададуть місце у школі чи дитячому садочку, варто отримати письмове підтвердження про відмову.
«Якщо ви досі не записали дитину до школи або садочку, спробуйте зробити це зараз: зверніться до найближчих садочків, до своєї школи за місцем проживання — однак не обмежуйтеся лише ними, спробуйте і ширший район», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грошові виплати та допомога в Чехії: умови та терміни

Якщо вам не вдається знайти місце самостійно, зверніться по допомогу до відділу освіти (odboru školství) муніципалітету або до адміністрації міської частини за своїм місцем проживання.
Також у МВС Чехії наголошують, що дистанційне або онлайн-навчання в українській школі не замінює обов’язкової шкільної освіти в Чехії.
Нагадаємо, вже другий рік Чехія підтримує мовну програму для українських мігрантів, метою якої є полегшити їхню інтеграцію і доступ до освіти в чеських вишах. На проєкт виділено 14 мільйонів крон.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас