Що таке «білий» долар і чи існують якісь винятки для нього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що таке «білий» долар і чи існують якісь винятки для нього

Валюта
6128
Що таке «білий» долар і чи існують якісь винятки для нього
Що таке «білий» долар і чи існують якісь винятки для нього
Обмін валют в Україні — це процес з конкретними правилами. Проте періодично можуть виникати питання щодо дійсності тих чи інших банкнот, або невідомих термінів.

Що таке «білий» долар

Термін «білий» долар виник в Україні. Так називають банкноти долара певного періоду випуску, яким притаманний більш світлий відтінок паперу порівняно з іншими серіями, інформує 24 Канал. Важливо пам’ятати, що цей термін не є офіційним. При цьому в Нацбанку наголосили, що в Україні дійсні всі долари, які були випущені Федеральної резервною системою США, з 1914 року. ї
Ба більше, у 2023 році Національний банк України виступив з офіційною позицією, в тому числі щодо так званих «білих» доларів. Це питання прокоментував навіть глава НБУ Андрій Пишний.
Що таке «білий» долар і чи існують якісь винятки для нього

Підписатися на безкоштовну валютну розсилку💸

«„Білі“ чи „сині“ — вони все одно „зелені“. Їхню вартість визначає номінал та обмінний курс. Усе. Ніяких додаткових комісій за обмін справжньої валюти залежно від її номіналу, дизайну чи року випуску не передбачено», — каже очільник НБУ.
У протилежному разі НБУ буде застосовувати спеціальні заходи впливу. Йдеться про штрафи у розмірі до 400 тисяч гривень для банків та у розмірі до 5% від розміру власного капіталу установи для небанківських установ.
Хочете аби гроші працювали на вас? Розмістіть депозит і за допомогою нашої програми «Бонус до депозиту» отримайте підвищену процентну ставку. Ми домовилися з іншими банками, щоб вони платили вам більше. Детальніше тут:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас