Що стимулює розвиток платіжних карток: думка банкіра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Що стимулює розвиток платіжних карток: думка банкіра

Фінтех і Картки
467
Анна Довгальська, заступниця голови правління Глобус банку, вказала на головні фактори, що стимулюють банки до активного розвитку платіжних карток. Зокрема, це:
  1. Збільшення попиту: популярність безготівкових платежів та онлайн-шопінгу збільшують попит на платіжні картки серед споживачів.
  2. Конкуренція на ринку фінансових послуг: щоб залучити нових клієнтів та «втримати» дійсних, банки мусять активно розвивати нові продукти та послуги, серед яких чільне місце займають саме платіжні картки.
  3. Зручність та швидкість здійснення платежів.
  4. Комісійний дохід від обробки транзакцій, тобто розвиток карток — це потенційне джерело отримання банками прибутку.
  5. Технологічний прогрес та впровадження нововведень у платіжний сегмент, наприклад, NFC-технології.
За її прогнозом, у 2024 році триватиме тенденція до активного розвитку платіжних карток. Вона очікує, що за підсумками року загальна кількість карток може зрости в середньому на 5−7% — до 120−123 млн шт.
«Платіжні картки є вагомою складовою розвитку банківських сервісів та послуг. Вже кілька років Україна відіграє провідні ролі в розвитку та впровадженні технологічних новинок. Саме тому, можна прогнозувати, що найближчим часом сегмент платіжних карток, як найбільш поширеної „форми“ зв’язку громадян з комбанками, активно розвиватиметься. Водночас ми очікуємо посилення конкуренції банків за клієнтів, а відтак оформлення карток може стати ще більш вигідним для споживачів», — резюмувала Анна Довгальська.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас