Санкції залишаться: суд ЄС відхилив скаргу російського олігарха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції залишаться: суд ЄС відхилив скаргу російського олігарха

Фондовий ринок
527
На тлі масових антиросійських санкцій Суд ЄС відхилив скаргу російського олігарха Дмитра Пумпянського та його дружини Галини Пумпянської на санкції Євросоюзу.
Як зазначається в рішенні Суду ЄС, обмежувальні заходи проти Пумпянського та його дружини залишені в силі. Всупереч твердженням Пумпянського, Суд ЄС визнав докази, надані Радою ЄС такими, що дозволяють зробити висновок: включення олігарха до списку санкцій було обґрунтованим.
«Хоча Дмитро Пумпянський не брав безпосередньої участі у військовому наступі на Україну, він задіяний в секторах економіки, які представляють значне джерело доходів для уряду російської федерації», — заявив Суд.
«Суд також зазначає, що, всупереч твердженням Дмитра Пумпянського і його дружини, включення їх імен до списку не є невиправданим, довільним і непропорційним обмеженням їх фундаментальних прав, які включають, серед іншого, право на повагу приватного і сімейного життя, житла та комунікацій», — заявили в Суді.
Там також зазначили, що компетентний орган держави-члена може дозволити особам, внесеним до санкційного переліку, в'їзд на територію Європейського Союзу, зокрема, з невідкладних гуманітарних міркувань.
Пумпянський — власник і голова правління виробника сталевих труб для нафтогазової галузі ВАТ TMK, що є постачальником «Газпрому».
Він зазнав санкцій з боку Великої Британії, ЄС та США після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
Великобританія заявила, що мільярдер, статок якого оцінюється в 1,84 мільярда фунтів стерлінгів, є одним з «найближчих до путіна» олігархів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас