Ринки знижуються напередодні рішення щодо відсоткових ставок у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки знижуються напередодні рішення щодо відсоткових ставок у США

Фондовий ринок
410
Ринки знижуються напередодні рішення щодо відсоткових ставок у США
Ринки знижуються напередодні рішення щодо відсоткових ставок у США
S&P 500 та високотехнологічний Nasdaq втратили 0,2%, а індекс Dow Jones знизився на 0,3%.
Настрої на Уолл-стріт були стримані напередодні рішення Федеральної резервної системи США за процентними ставками, яке буде оголошено вже сьогодні.
Більшість учасників ринку очікує, що американський регулятор збереже ставки без змін.

Ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону знижуються слідом за Уолл-стріт

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index втратив сьогодні 0,7%, японський Nikkei впав на 0,5%, південнокорейський Kospi скоротився на 0,3%, сінгапурський STI подешевшав на 0,2%, а китайський Shanghai Composite та гонконгський Hang Seng знизилися на 0,3% та 0,7% відповідно.
Інвестори в регіоні стурбовані зростаючими цінами на нафту, які можуть призвести до подальшого зростання інфляції у світі. Висока інфляція, своєю чергою, змусить регуляторів багатьох країн утримувати відсоткові ставки високому рівні протягом багато часу.

Китай залишив процентні ставки в країні без змін

Базові ставки в Китаї за однорічними та п’ятирічними кредитами залишилися на рівні 3,45% та 4,20% відповідно, що відповідає очікуванням аналітиків.
Центральний банк Китаю залишив відсоткові ставки без змін на тлі нових ознак відновлення другої за величиною економіки світу, а також ослаблення юаня.
На думку експертів, економічні дані з Китаю, ймовірно, продовжать покращуватись у четвертому кварталі 2023 року, а ефект низької бази забезпечить зростання ВВП більш ніж на 5% за підсумками року.

Криза в секторі нерухомості Китаю впливає на перспективи економічного зростання Азії

На думку експертів з Азіатського банку розвитку (АБР), криза в китайському секторі нерухомості спричиняє ризик погіршення економічної ситуації в регіоні.
На цьому тлі в АБР змінили прогноз зростання країн Азії, що розвиваються, на 2023 рік, знизивши його до 4,7% з 4,8%, прогнозованих у липні.

Читайте також: Шлях до фінансової незалежності: як можна заробляти на фондовому ринку 📈

В Азіатському банку розвитку також зазначили, що хоча економічне зростання в Азії досі було стійким, а інфляційний тиск у регіоні знижується, урядам азіатських країн необхідно проявляти пильність щодо багатьох проблем, включаючи питання продовольчої безпеки.
Тим часом в АБР очікують, що за підсумками 2023 року інфляція в країнах Азії, що розвиваються, знизиться до 3,6% порівняно з 4,4% роком раніше і продовжить сповільнюватися до 3,5% у 2024 році.

Wedbush: у 2024 році акції технологічних компаній США продовжать зростати

На думку аналітиків із Wedbush Securities, зростання IT-сектору США продовжиться на тлі подальшого різкого збільшення витрат на штучний інтелект.
Експерти з американської інвестиційної компанії очікують, що до кінця цього року акції технологічних компаній також продовжать зростати завдяки новому, бичачому ринку для IT-сектору.
Зростання відбуватиметься незважаючи на короткострокову увагу Уолл-стріт до ФРС США, яка, ймовірно, перейде до циклу зниження відсоткових ставок вже у 2024 році, вважають у Wedbush Securities.
Приєднуйтесь до конференції «Ліга чемпіонів: Бики vs Ведмеді. Битва інвестиційних стратегій» 30 вересня в Києві! Отримайте унікальну можливість вивчити інвестиційні стратегії «Ведмедів», що заробляють на спаді ринку, та «Биків», що орієнтуються на ріст ринку. Дізнайтесь про надійні інструменти пасивного доходу на фондовому ринку. Це ваша можливість зробити свої фінанси кращими! 📊

Деталі та реєстрація тут 🚀

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас