російський уряд роздає підсанкційним сировинним компаніям останні резерви валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

російський уряд роздає підсанкційним сировинним компаніям останні резерви валюти

211
російський уряд роздає підсанкційним сировинним компаніям останні резерви валюти
російський уряд роздає підсанкційним сировинним компаніям останні резерви валюти
російська влада розпакувала останні доступні резерви іноземної валюти для вливань у сировинні компанії, що потрапили під санкції, які зазнають усе більше труднощів з експортом і оплатою через банки «дружніх» країн.
Про це пише The Moscow Times з посиланням на дані російського Мінфіну. У липні російський Мінфін вклав 3 млрд китайських юанів із Фонду національного добробуту у «цінні папери російських емітентів».
У перерахунку на рублі з ФНБ пішло 25 млрд рублів, випливає з даних Мінфіну. Які компанії отримали юані, відомство не уточнило. З великих російських компаній юаневі облігації на ринку мають «Роснефть», «Русал» та «Норільський нікель», вказує аналітик КК «Інгосстрах-Інвестиції» Єгор Шумілов. З початку 2024 року було розміщено облігації в китайській валюті на 28 млрд юанів, зазначає він. Інвестиції Мінфіну таким чином покрили 11% цієї суми.
Китайські юані — остання валюта, яка залишилася у держави після того, як країни Заходу ввели санкції проти ЦП, Мінфіну, ФНБ і заморозили близько $300 млрд, або половину золотовалютних резервів країни.
Станом на 1 серпня у ФНБ залишилося 226 млрд юанів. Також у ліквідній, тобто не потраченій частині фонду — 298 тонн золота. Загальний обсяг ліквідних активів ФНБ з початку війни скоротився вдвічі, або на $58 млрд, за рахунок видатків на покриття дефіциту бюджету та вливань у держкомпанії та держбанки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас