росія зануриться в економічну кризу, щойно настане мир: екс-прем'єр Польщі назвав причину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

росія зануриться в економічну кризу, щойно настане мир: екс-прем'єр Польщі назвав причину

503
росія зануриться в економічну кризу, щойно настане мир: екс-прем'єр Польщі назвав причину
росія зануриться в економічну кризу, щойно настане мир: екс-прем'єр Польщі назвав причину
Після завершення війни росії буде дуже важко переорінтувати свою економіку з воєнного виробництва на мирне. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів колишній прем’єр-міністр Польщі, депутат Сейму та ексміністр європейської інтеграції Ян Кшиштоф Белецький.
«Я переконаний, що [сьогодні] маємо справу з псевдоуспіхом росії, якій вдалося перевести економіку, і загалом всю систему керівництва державою на так звану воєнну економіку. У зв’язку з цим завод, який виготовляв авто, продукує танки, а завод, який складав пральні машини, продукує дрони… Десь в Сибіру на занедбаних текстильних підприємствах люди мають багато роботи, тому що треба мільйон нових одиниць військової форми. І ці маленькі швейні підприємства раптом відроджуються, і люди заробляють, наприклад, не 300, а навіть тисячу доларів, і в якомусь сенсі задоволені, що йде війна, бо заробляють втричі більше, ніж до війни. Така діяльність в довгій перспективі неможлива», — зазначив політик.
За його словами, усе це в росії зараз творить ілюзію, що на тих сибірських заводах можна до кінця життя шити військову форму, а виявиться, що її вже за рік-два ніхто не захоче купувати, і ці люди знову залишаться без роботи.
«Як тільки настане мир чи припинення вогню, то для росії це буде великою проблемою, як перевести воєнну економіку на конкурентну, яка зможе конкурувати на міжнародному ринку, і тому дехто вважає, що росія стає китайським васалом, від якого дуже залежить, якому продає нафту і газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас