Рада ухвалила закон про дозволи на оренду землі для будівництва мобільних станцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про дозволи на оренду землі для будівництва мобільних станцій

Казна та Політика
393
Рада ухвалила закон про дозволи на оренду землі для будівництва мобільних станцій
Рада ухвалила закон про дозволи на оренду землі для будівництва мобільних станцій
Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури.
Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.
Урядовий законопроєкт № 9549 підтримали фактично мінімальною кількістю голосів — 228. За словами Геращенко, народні обранці від «ЄС», «Голосу» і «Батьківщини» не дали жодного голосу, їх назбирали від «слуг» та колишніх представників ОПЗЖ.
Документ націлений на спрощення процедури отримання права на користування земельними ділянками для мобільних операторів для забезпечення України 4G-зв'язком та мобільним високошвидкісним інтернетом.
Мінцифри, яке готувало цей законопроєкт, писало, що це дасть операторам змогу отримувати землю для будівництва базових станцій за 1−3 місяці замість 6. А десятки тисяч українців у селах удвічі швидше будуть із 4G та якісним зв’язком.
Окрім того, законопроєкт дозволить використовувати обмежене право користування чужою земельною ділянкою для будівництва веж мобільного звʼязку та встановлювати тимчасові технічні засоби й споруди електронних комунікацій.
Для мінімізації корупційних ризиків у законопроєкті прописали, що використовувати обмежене право користування чужою ділянкою зможуть мобільні оператори, які внесені до реєстру постачальників послуг електронних комунікацій. Його формує та перевіряє НКЕК.
Утім, Геращенко заявила, що назва законопроєкту не відповідає змісту, «оскільки це про землю для електронних комунікацій, а не спрощення процедур». Депутатка зазначила, що пропозиція про зміни в цільовому призначенні землі може призвести до зловживань.
А депутатка Ганна Бондар заявила, що в документі є поправки, якими забудовників звільняють від сплати пайової, яку вони мали сплатити у 2020 році. Депутат Ігор Фріс від «Слуги Народу» заявив, що готує постанову про скасування документа.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас