Пишний щодо карбування шагів: жодних додаткових витрат не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пишний щодо карбування шагів: жодних додаткових витрат не буде

Казна та Політика
237
Пишний щодо карбування шагів: жодних додаткових витрат не буде
Пишний щодо карбування шагів: жодних додаткових витрат не буде
Як сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, жодних додаткових витрат на розроблення ескізів та карбування шагів не буде, ні з державного бюджету, ні з бюджету НБУ.
Про це повідомив голова Національного банку України у Facebook.
«Нові монети перебуватимуть в обігу паралельно з копійками. І це також дасть можливість уникнути додаткових витрат на утилізацію копійок і виготовлення шагів на їх заміну»,
- сказав голова НБУ.

Він наголосив, що дерусифікація у сфері грошового обігу — це частина великих змін, які проходить країна, позбуваючись впливу росії.
«Зображення на монетах чи банкнотах — це насамперед можливість донести певне повідомлення своїм громадянам та світу. Середній термін обігу банкноти високого номіналу — приблизно 10 років. Це означає, що ціле покоління наших громадян виростає, контактуючи з нею. Весь цей час вони підсвідомо сприймають образи та сенси, які вона несе», — підкреслив він.
З його слів, «сьогодні країна проходить важкий визначальний момент своєї історії, відбуваються трансформаційні події. Чи мають вони знайти своє відображення у візуальній стилістиці національної валюти? Це питання варте обговорення. На сьогодні у нас немає планів щодо оновлення банкнотного ряду, проте ми аналізуємо досвід європейських країн, як це відбувається у них, щоб у майбутньому врахувати у своїй роботі».
Нагадаємо, 2 вересня у Національному банку України ініціювали зміну назви монети «копійка» на «шаг» — «для відновлення історичної справедливості, сприяння дерусифікації та відродженню національних традицій».

Довідка Finance.ua:

  • НБУ не планує спеціально, через зміну назви, вилучати з грошового обігу монети, номіновані в копійках, та обмінювати їх на шаги. Монети «копійка» та «шаг» перебуватимуть в обігу паралельно. Громадянам не потрібно буде вживати додаткових заходів для обміну копійок на шаги.
Порівняти і взяти кредит готівкою та онлайн в українських банках та фінансових організаціях.

Позика до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас