Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів

Казна та Політика
250
Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів
Президент підписав закон про превентивну реструктуризацію боргів
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства. Ухвалення закону було однією з вимог Ukraine Facility Plan.
Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.
«Підписано закон № 10 143 — вдосконалення процедури банкрутства та наближення її до європейських стандартів. В тому числі запровадження превентивної реструктуризації», — сказано в повідомленні.

Що передбачає закон

Закон впроваджує механізм превентивної реструктуризації, що дозволить бізнесу, який опинився у скрутному фінансовому становищі, уникнути банкрутства. Тепер арбітражного керуючого зможуть призначати на ранніх стадіях урегулювання боргу, а його призначення здійснюватиметься за поданням кредиторів, а не боржника.
Процедура передбачає комплекс управлінських, фінансових, правових та технічних заходів для запобігання неплатоспроможності підприємства. Процедура триватиме не більше 6 місяців та коштує значно менше, ніж досудова санація чи банкрутство.
Закон має імплементувати в українське законодавство основні принципи Директиви ЄС 2019/1023 про рамки превентивної реструктуризації, про списання боргу та дискваліфікацію, про заходи для підвищення ефективності процедур, пов’язаних із реструктуризацією, неплатоспроможністю та списанням боргу.
Директивою 2019/1023 передбачено, що саме превентивні заходи повинні стати основними механізмами щодо недопущення неплатоспроможності боржників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас