Посли ЄС погодили надання Україні траншу на 4,2 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посли ЄС погодили надання Україні траншу на 4,2 мільярда євро

Казна та Політика
242
Посли ЄС погодили надання Україні траншу на 4,2 мільярда євро
Посли ЄС погодили надання Україні траншу на 4,2 мільярда євро
У середу, 24 липня, посли Євросоюзу схвалили надання Україні траншу в розміні 4,2 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Раніше виділення коштів підтримала Єврокомісія. Про в мережі Х повідомило угорське головування у Раді ЄС.
«Сьогодні посли ухвалили транш в рамках „Українського плану“, що відкриває шлях до перерахування майже 4,2 млрд. євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України. Наступним кроком Рада ЄС перейде до письмової процедури», — йдеться у повідомленні.

Допомога за Ukraine Facility

В лютому 2024 року голови держави і урядів країн-членів Європейського Союзу ухвалили одностайне рішення про створення Українського Фонду обсягом у 50 млрд євро для підтримки України впродовж 2024−2027 років.
У червні до державного бюджету України надійшов транш безумовного фінансування обсягом 1,9 млрд євро, що передбачені фінансовим інструментом Ukraine Facility. Наступні транші в межах програми Україна отримуватиме щоквартально, за умови виконання встановлених індикаторів.
Україна отримає грант у розмірі 3,9 млрд доларів від США, ці кошти надійдуть через структури Світового банку. Уряд направить ці гроші на зарплати рятувальникам, вчителям, медикам, а також на програми соціальної підтримки.
У бельгійському депозитарії Euroclear анонсували перший транш прибутків від російських активів Україні. Внесок зроблять вже у цьому липні, сума складе 1,55 млрд євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас