Покинуту супер’яхту російського олігарха «віддали задарма» — сума — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покинуту супер’яхту російського олігарха «віддали задарма» — сума

2735
Покинуту супер’яхту російського олігарха «віддали задарма» — сума
Покинуту супер’яхту російського олігарха «віддали задарма» — сума
У супер’яхти Alfa Nero, яка понад два роки простояла покинутою в Карибському морі, з’явився новий власник. 81-метрове судно продано за 40 мільйонів доларів.
Видання Bloomberg пише, що продаж став останньою спробою покласти край багаторічній сазі про Alfa Nero. російський олігарх покинув розкішну яхту на Антигуа в березні 2022 року, після того, як проти нього були введені санкції з боку Мінфіну США. Потім технологічний мільярдер Ерік Шмідт спробував купити її на аукціоні, але відмовився від цього задуму, коли продаж перетворився на юридичні чвари.
Тим часом судно стояло в гавані Фалмута на Антигуа, за ним доглядав екіпаж, що коштувало понад 100 тисяч доларів на місяць.
Новий власник Alfa Nero заплатить 40 мільйонів доларів, що набагато менше, ніж 67,6 мільйона доларів, які Шмідт, колишній генеральний директор Google, запропонував минулого року.
«Вона коштує не 40 мільйонів, а набагато більше», — каже Річард Хіггінс, брокер із Northrop & Johnson, який представляв інтереси покупця. «Їм (сім'ї Гур’єва — УНІАН) потрібно було продати яхту».
За словами Хіггінса, новий власник — європеєць і, найімовірніше, виставить Alfa Nero на чартерний ринок.
Водночас Рональд Сандерс, посол Антигуа і Барбуди в США, заявив, що «новий власник Alfa Nero не внесений до санкційного списку будь-якої країни або установи».
Alfa Nero — одна з більш ніж дюжини супер’яхт, які застрягли в портах по всьому світу після того, як повномасштабне вторгнення росії в Україну у 2022 році спричинило серію економічних санкцій проти російських олігархів. Багато з цих суден застрягли в невизначеності на тлі дорогих юридичних спорів і зростаючих витрат на утримання.
Російський мільярдер Андрій Гур’єв, який перебуває під санкціями, спочатку купив Alfa Nero у 2014 році за 120 мільйонів доларів, заявили в Міністерстві фінансів США, але Гур’єв заперечує. Пізніше його дочка Юлія Гур’єва-Мотлохова заявила про свої права на яхту, що призвело до судового спору.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас