Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на 2 мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на 2 мільярди доларів

Світ
1068
Похибка виникла через неправильну оцінку вартості боєприпасів, ракет та іншої зброї, відправленої в Україну: загальна сума допущених помилок зростає до 8,2 млрд дол.
Про це повідомляє Reuters, з посиланням на уряд США.
Пентагон виявив додаткові помилки в розрахунках боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправлених в Україну, на суму 2 млрд дол, що збільшило загальну суму неправильно оцінених матеріалів до 8,2 млрд дол.
Повідомляється, що міністерство оборони США зіткнулося з проблемами точної оцінки оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткість бухгалтерських визначень.
У 2023 році Пентагон заявив, що для підрахунку мільярдних обсягів матеріалів, відправлених в Україну, співробітники використовували відновлювальну вартість замість амортизаційної вартості.
Помилка на 6,2 млрд дол. відкрила шлях для відправлення до Києва ще мільярдів доларів.
З того часу було виявлено ще 2 млрд дол завищеної вартості. Як наслідок, в Україну може бути відправлено додатково озброєння на суму 2 млрд дол, щоб покрити суму допомоги, затверджену адміністрацією Байдена.
Зазначається, що нечітке визначення вартості в Законі про іноземну допомогу і відсутність конкретних вказівок щодо оцінки для Адміністрації Президента призвели до невідповідностей у звітності про вартість військової допомоги.
До прикладу 10 транспортних засобів були оцінені в 7 050 000 дол., тоді як супровідна документація свідчить, що вони мали бути оцінені в нуль, тобто за їхньою залишковою вартістю.
Міністерство оборони заявило, що погодилося з усіма рекомендаціями та окреслило заходи для розв’язання цих проблем.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас