Toncoin обвалився: Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в’язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toncoin обвалився: Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в’язниці

549
Toncoin обвалився: Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в’язниці
Toncoin обвалився: Павла Дурова затримали в Парижі, йому загрожує 20 років в’язниці
Французькі спецслужби затримали засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.
Про це повідомляє телеканал TF1.
Зазначається, що ввечері, коли зійшов зі свого приватного літака на злітно-посадкову смугу в аеропорту Ле-Бурже. Арешт був проведений жандармами GTA.
Відомо, що він в був зареєстрований у FPR (картотеці розшукуваних осіб) і щойно прибув з Азербайджану.
За даними TF1, засновнику Telegram Павлу Дурову загрожує 20 років ув’язнення у Франції. Скоро він постане перед судом як громадянин Франції. Нараз у обʼєктах нерухомості Дурова у Франції проводять обшуки.

Toncoin обвалився

Ціна криптовалюти Toncoin (TON) різко впала приблизно на 15%, коли з’явилися новини про затримання Павла Дурова в аеропорту Франції. На 0:20 мск TON торгується $6, за даними біржі OKX.

За що затримали

Жандармерія вважає Дурова співучасником незаконного обігу наркотиків, злочинів проти дітей та шахрайства через недостатню модерацію в Telegram, відмови від співпраці з правоохоронними відомствами.
Окремою графою звинувачень також виділяють функції месенджера, що дозволяють пересилати криптовалюту.
Власна криптовалюта екосистеми TON — Toncoin — закріпилася в першій десятці найбільших капіталізації криптоактивів. Ціна монети з початку року зросла у кілька разів. Зростання її курсу сильно прискорилося після виходу інтерв’ю Павла Дурова виданню Financial Times, в якому він розповів, що месенджер отримав попередню оцінку $30 млрд перед можливим IPO.
Блокчейн Telegram Open Network (TON) був запущений Павлом Дуровим та його братом Миколою ще у 2018 році, але через два роки вони вимушено відмовилися від проекту через судові розгляди з Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC). У 2019 році SEC подала до суду на Telegram за залучення $1,7 млрд у рамках первинного розміщення монет (ICO) із використанням токена Gram, який регулятор назвав незареєстрованим цінним папером.
Дуров тоді пішов на угоду з SEC, повернув невикористані кошти інвесторів та виплатив штраф у розмірі $18,5 млн. Мережа TON підтримали члени спільноти TON Foundation, вони продовжили її розвиток.
У 2024 році в Telegram сформувалася ціла екосистема додатків, також на блокчейні TON був запущений найбільший стейблклкоїн USDT. Він підтримує понад десять блокчейн-мереж, серед яких TON всього за кілька місяців стала однією з найбільших за обсягом випущених токенів.
За словами Дурова, успіх таких програм, як Notcoin показав, наскільки екосистеми Telegram і TON стають привабливими для блокчейн-розробників. Він наголосив, що Telegram може дати їх додаткам віральне поширення через соціальні взаємозв’язки всередині месенджера.

Реакція росії

Віце-спікер Держдуми росії Владислав Даванков повідомив, що направив звернення главі МЗС РФ Сергію Лаврову із закликом домагатися звільнення Павла Дурова.

Довідка Finance.ua:

  • Toncoin — це власна криптовалюта екосистеми TON. Вона входить до десятки найбільших із капіталізації криптоактивів. З початку року ціна токена зросла на 400%.
  • Дуров отримав французьке громадянство в 2021 році в результаті, як називала це газета Le Monde «виняткової та вкрай політичної процедури». Процедура натуралізації у Франції зазвичай відбувається, якщо людина має коріння чи родичів у країні, або походить із франкофонної країни. Однак Дуров не потрапляв під жодний критерій.
  • У цих обставинах існувала лише одна процедура, за допомогою якої Дуров міг би отримати натуралізацію: так звана процедура «видатного іноземця» — це дуже рідкісна та обережна практика, яка надає французьке громадянство за ініціативою уряду іноземцю, який своєю визначною діяльністю сприяє впливу Франції та процвітанню її міжнародних економічних відносин. Вінсент Тшен, професор публічного права в Університеті Руана, зазначав, що застосування цієї норми є дуже рідкісним.
  • За півроку до цього Павло Дуров вже отримав новий паспорт в Об’єднаних Арабських Еміратах, скориставшись новою можливістю для багатих іноземних інвесторів у країні, яка майже ніколи не дає натуралізації. З 2017 року він мешкає в Дубаї, де також знаходиться штаб-квартира Telegram.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас