Оренда авто в Україні для іноземців: що потрібно знати, щоб взяти автомобіль напрокат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда авто в Україні для іноземців: що потрібно знати, щоб взяти автомобіль напрокат

Технології&Авто
359
Оренда авто в Україні для іноземців: що потрібно знати, щоб взяти автомобіль напрокат
Оренда авто в Україні для іноземців: що потрібно знати, щоб взяти автомобіль напрокат
В Україні працюють не лише національні прокатні компанії, але й багато міжнародних фірм, сервіс яких призначений саме на іноземців. Крім цього, орендувати автомобіль у великих містах можна за допомоги сервісу каршеринга прямо через додаток у смартфоні, не відвідуючи офіс чи сервісну станцію.
Прокат автомобіля в Україні можливий, як на короткий, так і на тривалий термін. Тобто іноземець може орендувати авто, як для однієї поїздки, так і на місяць або рік. Зауважимо, що довготривала оренда обійдеться значно дешевше, адже багато компаній пропонують гарні знижки.
Як правило, автомобілі передають в оренду чистими та з повним баком пального. Це означає, що при поверненні автомобіля необхідно його помити та заправити. Але якщо такої можливості немає, є опція фінансового відшкодування. Тобто замість фактичної мийки та заправлення орендар оплачує вартість цих послуг (додатково, або коштом завдатку, якщо такий було передбачено).

Як іноземцю орендувати авто в Україні

Прокатні компанії мають типові вимоги до водіїв, які хочуть взяти авто в оренду (вони стосуються, як іноземців, так і громадян України):
— обмеження у віці (від 21−23 років);
— обмеження щодо стажу водіння (мінімум 2−3 роки).
Варто зауважити, що людині можуть відмовити у передачі автомобіля без пояснення причини. Це стосується випадків, коли орендар має ознаки нетверезого стану, або поводиться неадекватно.

Документи, необхідні іноземцю для оренди авто в Україні:

1. Паспорт, який використовувався для в'їзду в Україну
2. Водійське посвідчення
Зверніть увагу, що у більшості випадків орендар має вносити заставу, яку слугує гарантією на випадок пошкодження автомобіля під час експлуатації. Якщо при перевірці авто не виявлено пошкоджень, то застава у повному розмірі повертається орендарю при поверненні транспортного засобу.
До речі, порівнюйте ціни і вигідно оформляйте поліс ОСЦПВ (автоцивілку) за 15 хвилин на нашому порталі: Автоцивілка онлайн на Finance.ua🚙
За матеріалами:
visitukraine.today
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас