OpenAI представила міні-версію вдосконаленого чат-бота ChatGPT-4o — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OpenAI представила міні-версію вдосконаленого чат-бота ChatGPT-4o

Технології&Авто
355
OpenAI представила міні-версію вдосконаленого чат-бота ChatGPT-4o
OpenAI представила міні-версію вдосконаленого чат-бота ChatGPT-4o, www.pcmag.com
Компанія OpenAI офіційно представила спрощену та більш доступну версію своєї найпотужнішої великої мовної моделі GPT-4o під назвою GPT-4o Mini. Нейромережа стане економічно вигіднішою для розробників, при цьому її продуктивність перевищує показники GPT-3.5,інформує The Verge.
Створення додатків з використанням мовних моделей OpenAI може бути дуже витратним. Через це деякі розробники віддають перевагу доступнішим аналогам, таким як Gemini 1.5 Flash від Google або Claude 3 Haiku від Anthropic. Завдяки запуску GPT-4o Mini конкуренція в цьому сегменті стане більш жорсткою.
«Я вважаю, що GPT-4o Mini дійсно відповідає місії OpenAI — зробити ШІ-алгоритм більш доступним для людей. Якщо ми хочемо, щоб ШІ приносив користь у кожному куточку світу, у кожній галузі, у кожному додатку, ми повинні зробити ШІ набагато доступнішим», — зазначив представник OpenAI.
Відсьогодні користувачі ChatGPT на тарифах Free, Plus і Team можуть використовувати GPT-4o Mini замість GPT-3.5 Turbo. Користувачі тарифу Enterprise отримають цю можливість наступного тижня. Це означає, що мовна модель GPT-3.5 більше не буде доступна для користувачів ChatGPT, але її все ще зможуть використовувати розробники через відповідний API.

Читайте також: Як заробити за допомогою штучного інтелекту

Модель GPT-4o Mini підтримує роботу з текстом, зображеннями, аудіо- та відеоконтентом. Вона призначена для вирішення простих завдань, це робить її корисною для додавання різних вузькоспеціалізованих функцій у додатки сторонніх розробників.
У тесті MMLU нова мовна модель OpenAI набрала 82%. Для порівняння, результат GPT-3.5 у цьому ж тесті — 70%, GPT-4o — 88,7%, а Gemini Ultra — 90%. Конкуренти GPT-4o Mini, такі як Claude 3 Haiku і Gemini 1.5 Flash, набрали 75,2% та 78,9% відповідно.
За матеріалами:
noworries
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас