Обсяг банківських переказів з росії до Індії зріс у 100 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг банківських переказів з росії до Індії зріс у 100 разів

Фінтех і Картки
136
Торгівля росії з Індією зросла вдвічі з 2022 року, а двосторонні платежі між країнами проходять без затримок.
Про це повідомив Reuters заступник голови правління сбербанку Анатолій Попов.
За словами Попова, сбербанк обробляє до 70% платежів всього російського експорту до Індії. У 2023 році обсяг торгівлі між росією та Індією майже подвоївся, досягнувши $65 млрд, після того, як Індія стала великим імпортером російської нафти на тлі західних санкцій проти рф, запроваджених через війну в Україні.
У січні — серпні 2024 року «сбер» зафіксував різке зростання переказів від фізичних осіб із росії до Індії, повідомив заступник голови банку Анатолій Попов. За його словами, кількість трансакцій збільшилася в 40 разів проти показників за 2023 рік, а сума — у 100 разів.
Попов також додав, що для російських туристів, які відвідують Індію, а також для туристів, які приїжджають у росію з Індії, уже «опрацьовують питання проведення безготівкових розрахунків у поїздках».
«У 2022 році спостерігався значний інтерес російського бізнесу до індійського ринку, оскільки він став важливою альтернативою», — зазначив Попов у коментарі Reuters.
Він додав, що сбербанк відкриває рахунки в рупіях для російських клієнтів і не виключає, що рупія може стати не лише платіжним засобом, а й способом збереження коштів.
Через західні санкції сбербанк не може здійснювати операції в доларах США та євро чи використовувати систему SWIFT для міжнародних переказів. Однак, за словами Попова, у взаємодії з Індією банк не стикається з жодними проблемами.
«сбербанк є повноправним учасником усіх індійських платіжних і міжбанківських систем. Жодних обмежень на його діяльність немає», — наголосив Попов.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас