Новий тренд витісняє Airbnb з ринку житла для туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий тренд витісняє Airbnb з ринку житла для туристів

Нерухомість
1245
Новий тренд витісняє Airbnb з ринку житла для туристів
Новий тренд витісняє Airbnb з ринку житла для туристів
Протягом багатьох років платформа Airbnb, що дає змогу туристам на короткостроковий період орендувати у приватних власників квартиру або будинок на час відпустки, залишалася одним із найпопулярніших варіантів пошуку житла. Однак у деяких містах ціни на сервісі стали настільки високими, що змусили мандрівників замислитися про доцільність його використання.
Утім, останнім часом у Airbnb з’явився серйозний конкурент — так званий «обмін будинками», який набирає дедалі більшої популярності. Суть його полягає в тому, що власники житла, від’їжджаючи зі свого будинку на певний час, пропонують пожити в ньому практично безплатно іншим людям — натомість вони отримують можливість так само пожити певний час у чужому будинку.

Як працює обмін житлом

Як пише Bloomberg, пропонувати свій будинок в обмін на проживання в чужому — далеко не нова концепція, але цей сегмент туристичної індустрії, який часто не береться до уваги, процвітає на тлі високої інфляції, нормалізації віддаленої роботи та стрімкого зростання цін у готелях. Цій тенденції також сприяють зростаюче невдоволення короткостроковою орендою і посилення регулювання здачі в оренду будинків у великих містах.
Так, усі чотири компанії з обміну будинками — Kindred, ThirdHome, HomeExchange і Behomm, з якими зв’язалося видання, повідомили про двозначне або тризначне зростання у 2023 році порівняно з попереднім роком.
Наприклад, платформа Kindred із членством тільки за запрошенням і доступом до 30 тисяч будинків у 100 містах, заснована лише 2022 року, у 2023 році збільшила обсяг обміну будинками на 800% порівняно з минулим роком.
Тим часом, HomeExchange, заснована ще 1992 року, яка налічує понад 170 тисяч членів у 140 країнах, у 2023 році показала зростання кількості обмінів житлом на 53%, тоді як платформа ThirdHome, розрахована винятково на власників елітної нерухомості за ціною від 500 тисяч доларів (17,5 тисяч будинків у 100 країнах), за минулий рік наростила кількість членів на 41%, а обсяг обмінів — на 16%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас