Новий порядок мобілізації без ТЦК. Як це відбуватиметься в разі, якщо зміни погодить Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий порядок мобілізації без ТЦК. Як це відбуватиметься в разі, якщо зміни погодить Кабмін

1283
Новий порядок мобілізації без ТЦК. Як це відбуватиметься в разі, якщо зміни погодить Кабмін
Новий порядок мобілізації без ТЦК. Як це відбуватиметься в разі, якщо зміни погодить Кабмін
Генштаб має намір змінити правила мобілізації. Мета — дати можливість добровольцям обрати конкретну військову частину і за її згодою мобілізуватися на обрану посаду без участі ТЦК (але не за контрактом). Щоби це запрацювало, мають внести зміни до постанови Кабміну № 560 про регуляцію питання мобілізації та призову.
Після того як уряд погодить, процес розгортання нової моделі мобілізації має зайняти небагато часу: тиждень чи два після погодження.
Як виглядатиме новий порядок рекрутингу до військ, розповів DOU уповноважений представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.
За його словами, ці зміни стосуються тільки можливості мобілізуватися в частини, які буде визначати Генеральний штаб. Найімовірніше, це будуть частини пріоритетного комплектування, але точно це ще не відомо.
Важливий момент — список тих частин, у які можна буде долучитися за новим порядком, буде визначати Генштаб.
Займатиметься рекрутингом на боці військових частин будуть кадровики військових частин.
«Нині активно просуваємо ідею запровадити нові посади — рекрутерів у військові частини. Щоб людина займалася системно рекрутингом», — зауважив Бежевець.
Механізми пошуку посади у війську буде той самий — через джоб-платформи (Lobby X, Work.ua, Robota.ua та OLX.ua) та в рекрутинговому центрі.

Як виглядатиме новий порядок рекрутингу

Планують надати можливість командирам підрозділів оформлювати добровольців без відвідування територіальних центрів. Командири надаватимуть їм направлення на медичний огляд, і, якщо людина придатна, її оформлять у списки особового складу частини та призначать на обрану посаду.
Якщо така людина не служила в армії, її скерують на проходження базової військової підготовки до навчального центру — через відрядження як військовослужбовця.
Після відрядження людина повертається у ВЧ, у якій служить.
«Щоб реалізувати запропоновану модель, потрібен час на внесення змін. Ці зміни вже погоджені з Генштабом і Міноборони. Наша ціль — винести це питання на затвердження урядом найближчим часом», — сказав Бежевець.

Скільки потрібно грошей, аби екіпірувати на фронт 🧐

За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас