Німеччина знайшла українцям новий варіант житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина знайшла українцям новий варіант житла

Світ
1120
Німеччина знайшла українцям новий варіант житла
Німеччина знайшла українцям новий варіант житла
Німецька влада вирішила проблему із тимчасовим житлом для 400 біженців з України. Їх розмістять у виставковому центрі Оффенбурга (федеральна земля Баден-Вюртемберг, місто розташоване в 20 км на південний схід від Страсбурга. — Ред.).
Про це пише Аussiedlerbote.
Починаючи з 24 жовтня й аж до кінця лютого 2024 року зал 1 виставкового центру буде надано для екстреного розміщення біженців, оголосила регіональна рада Фрайбурга.
Відповідно, там встановлені 200 двоярусних ліжок та ширма, а піклуватися про них буде організація Malteser Hilfsdienst. Крім того, буде забезпечено:
  • харчування;
  • медичну допомогу;
  • охорону.
«Враховуючи нинішній високий рівень міграції, регіональна рада вдячна місту Оффенбург та району Ортенау за підтримку первинного прийому. За допомогою аварійного притулку на ярмарку в Оффенбурзі ми створюємо безпечне місце для нужденних та гостро необхідний буфер для нижчих приймальних органів на рівні міста та району», — сказав очільник району Бербель Шефер, йдеться у заяві.
Ярмарок в Оффенбурзі вже був тимчасово доступний як пункт первинного прийому з жовтня 2022 року.
Згідно з інформацією видання, державний центр прийому біженців у Фрайбургу працює на повну потужність та розрахований приблизно на 1200 місць.
До слова, німецька федеральна земля Гессен в четвертому кварталі має прийняти понад 18 тис нових біженців. Це означає, що порівняно з попереднім кварталом кількість бажаючих жити у Німеччині зросла вдвічі. Особливо складна ситуація із пошуком житла у Франкфурті-на-Майні. Про це пише німецьке видання Bild.
Загалом 4910 біженців і 3827 безпритульних наразі живуть у 67 тимчасових приміщеннях міста та 33 орендованих готелях Франкфурта-на-Майні. До кінця року місто розраховує примати не менше 86 біженців на тиждень.
Квартири у Франкфурт-на-Майні часто не по кишені навіть німцям із середнім заробітком, тим не менше, влада міста намагається допомогти українцям та біженцям із інших країн із житлом.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас