ФДМ просить суд накласти арешт на акції НЗФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ просить суд накласти арешт на акції НЗФ

Фондовий ринок
204
Фонд держмайна (ФДМ) України 23 квітня подав у Господарський суд Дніпропетровської області заяву про застосування запобіжних заходів, що припускають накладення арешту на 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.).
Як повідомили у ФДМ, відповідно до законодавства суд повинен прийняти рішення протягом двох днів.
Раніше повідомлялося, що акціонери НЗФ на зборах 26 квітня планують розглянути питання про збільшення статутного фонду компанії в 5,1 рази, або на 312 млн грн, - до 387 млн 884,495 тис. грн шляхом закритого розміщення додатково випущених акцій існуючого номіналу 0,25 грн.
Як було відзначено у повідомленні правління суспільства, допемісія проводиться з метою залучення інвестицій для поповнення оборотних коштів, а також подальшого технічного та соціального розвитку компанії.
На зборах також пропонується розглянути низку інших важливих питань діяльності компанії, серед яких - звіт правління ВАТ про роботу у 2006 році та основні напрямки розвитку компанії на 2007 рік, звіт Спостережної ради (СР) і ревізійної комісії за 2006 рік, затвердження балансу за минулий рік.
Крім того, пропонується переобрати склади правління, СР і ревкомісії, затвердити реєстратора.
Вищий господарський суд України (ВХСУ) 1 лютого 2007 року задовольнив у повному обсязі касаційну скаргу ФДМ і фактично визнав державу власником 50%+1 акції ВАТ "НЗФ". ВХСУ зобов'язав хоронителя даного пакета акцій - Укрсоцбанк - перевести його на рахунок Фонду.
У той же час Вишгородський районний суд Київської області постановою від 7 лютого 2007 року заборонив Укрсоцбанку списувати 50%+1 акція ВАТ "НЗФ" з рахунку промислово-фінансового консорціуму (ПФК) "Придніпров'я" на рахунок ФДМ в цінних паперах. Крім того, цією же постановою суд, зокрема, заборонив департаменту Державної виконавчої служби (ДВС) Міністерства юстиції та ФДМ робити дії, спрямовані на виконання судових рішень, пов'язаних з поверненням акцій ВАТ "НЗФ" у державну власність, у тому числі постанови Вищого господарського суду України (ВХСУ) від 1 лютого 2007 року.
За даними ФДМ, ДІС Мін'юсту оскаржують постанову Вишгородського райсуда в Київському обласному апеляційному суді. ФДМ і Генеральна прокуратура також подали апеляції.
У березні ПФК "Придніпров'я" перевів пакет 50%+1 акція ВАТ "НЗФ" з рахунку хоронителя Укрсоцбанку на рахунок реєстратора ЗАТ "РК Профіт" (Дніпропетровськ). Тоді ФДМ з посиланням на дані Генеральної прокуратури заявив, що це унеможливлює виконання постанови ВХСУ від 1 лютого 2007 у справі про повернення зазначеного пакета акцій у держвласність шляхом списання акцій ВАТ "НЗФ" з рахунку "Придніпров'я" в Укрсобанку на рахунок ФДМ. У Фонді також підкреслили, що на той час було відсутнє рішення суду про примусове перерахування даного пакета акцій з рахунку реєстратора на рахунок Фонду.
ФДМ у травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій найбільшого в Україні феросплавного підприємства НЗФ за 205 млн грн, у серпні того ж року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн грн.
НЗФ - найбільше в Україні підприємство з виробництва силикомарганцю та феромарганцю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас