"Укрзалізниця" скасувала обов'язкове включення вартості постільної білизни в ціну квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" скасувала обов'язкове включення вартості постільної білизни в ціну квитка

Казна та Політика
347
Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") скасувала з 6 квітня обов'язкове включення в ціну залізничного квитка вартості придбання комплекту постільної білизни. Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету.
Відповідно до повідомлення, виконуючи рекомендації Антимонопольного комітету, "Укрзалізниця" телеграмою від 6 квітня №Ц-2/82 скасувала телеграму від 28 лютого №Ц-2/40, який уводили обов'язкове включення вартості постелі в ціну квитка на всіх залізницях.
Нова редакція правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу й пошти залізничним транспортом передбачає, що до складових вартості проїзного документа може відноситися, за бажанням пасажира, плата за користування комплексом постільних речей. 19 квітня на урядовому комітеті з питань розвитку галузевої економіки був схвалений проект постанови Кабміну "Про внесення змін у порядок обслуговування громадян на залізничному транспорті" з урахуванням пропозицій АМКУ.
Відповідно до постанови, дана послуга добровільна й поширюється на всі пасажирські вагони поїздів "Укрзалізниці".
"Отримуючи гроші під час розрахунку з пасажиром, касир повинен запитати, чи включати у квиток вартість постілі, і діставши відповідь "так" або "ні", назвати вартість постелі й загальну вартість квитка", - відзначив голова АМКУ Олексій Костусєв.
Наказ Мінтрансзв’язку про нові правила порядку обслуговування громадян на залізничному транспорті, що буде враховувати можливість придбання комплекту постільної білизни, вступить у дію з 1 травня.
Як повідомлялася, "Укрзалізниця" з 1 березня включила в ціну залізничного квитка вартість придбання комплекту постільної білизни.
Монополіст залізничних перевезень державна компанія "Укрзалізниця" поєднує 6 залізниць
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас