"Газпром" здивований забороною приватизації ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" здивований забороною приватизації ГТС України

Енергетика
289
Заступник голови правління відкритого акціонерного товариства "Газпром" Олександр Медведєв уважає, що введена Україною заборона на приватизацію газотранспортної системи (ГТС) - це результат "політизації" торгових відносин між Україною та Росією.
"На жаль, ми знову бачимо, що політики намагаються політизувати відносини між двома країнами, а також дискусію навколо співробітництва України та Росії, що відображає тенденції світової торгівлі. Ці розмови піддалися дуже твердим атакам з боку деяких політиків в Україні шляхом прийняття дивних законів, що газотранспортна система України не може передаватися в концесію", - відзначив Медведєв.
"Виглядає так, що деякі політики припускають, що хтось прийде, дістане трубопровід з землі й перенесе його на Північний полюс", - додав заступник голови правління.
Нагадаємо, 1 лютого 2007 року Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї газотранспортного консорціуму шляхом обміну долі в українських газопроводах, по яких російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.
6 лютого Верховна Рада на законодавчому рівні заборонила приватизацію або передачу активів ГТС. Підтримку такій ініціативі зробили 430 народних депутатів.
21 лютого Президент України Віктор Ющенко підписав Закон "Про внесення змін у Закон України "Про трубопровідний транспорт" щодо підприємств магістрального трубопровідного транспорту", прийнятий парламентом 6 лютого 2007 року.
В 2006 році Україна спожила 80 млрд. кубометрів газу. Власний видобуток - 21 млрд. кубометрів, 56 млрд. кубометрів поставив компанія "Росукренерго". В 2006 році "Газпром" відправив на експорт 153 млрд кубометрів газу, з них через Україну - 113,7 млрд кубометрів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас