Іран пропонує Росії створити "газовий" ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран пропонує Росії створити "газовий" ОПЕК

Енергетика
126
Духовний лідер і керівник Ісламської Республіки Іран аятолла Алі Хаменеі висловив ідею про створення разом з Росією організацію із співробітництва в газовій сфері.
"Наші країни, допомагаючи один одному, можуть створити організацію, пов'язану зі співробітництвом у газовій сфері, подібну ОПЕК",- сказав Алі Хаменеі на зустрічі із секретарем, Ради Безпеки РФ Ігорем Івановим, яки перебуває у Тегерані.
При цьому він підкреслив важливість, що представляє для Тегерана співробітництво з Москвою. Хаменеі також висловив надію на розширення цього співробітництва в галузі політики, економіки та на міжнародній арені.
У свою чергу Іванов завірив, що Росія готова до розширення співробітництва. Він позитивно оцінив підсумки переговорів в Ірані.
Нагадаємо, Іванов перебував з візитом у Тегерані. Він провів переговори із президентом Ірану Махмудом Ахмаді Нежадом, міністром закордонних справ Манучехром Моттакі та главою іранської делегації на переговорах з ядерної проблематики Алі Ларіджані.
Алі Хаменеі привітав передане йому секретарем СБ РФ послання президента Росії і висловив надію на подальше розширення та поглиблення співробітництва з Росією в різні сферах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас