Міненерго: Цін на газ для Білорусії з 2007 р. підскочить до 90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго: Цін на газ для Білорусії з 2007 р. підскочить до 90%

Енергетика
135
Зростання цін на газ для кінцевих промислових споживачів у Білорусії з 1 січня 2007 року може скласти до 90%, повідомив заступник міністра енергетики республіки Римма Філімонова.
При цьому підвищення тарифів на електроенергію планується обмежити 20%, теплоенергію - 40%.
"Остаточне рішення по збільшенню внутрішніх цін на енергоносії ще не прийнято", - додала Филимонова.
Вона відзначила, що мінімізувати ріст тарифів на електроенергію для промспоживачів дозволить "вишукування резервів у енергетиків і держави". У цьому зв'язку енергооб’єкти будуть скорочувати витрати, активізувати енергозбереження й знижувати інші витрати, пов'язані з виробництвом електроенергії, додала заступник міністра.
За її словами, у Білорусії збережеться система пільгових тарифів на енергоресурси для найбільш енергоємних підприємств. "Деяким підприємствам пільги дали. Розглядалося кожне підприємство, його енергоємність, частка енергоресурсів у витратах, вплив зростання цін на кінцевий фінансовий результат", - пояснила Филимонова.
Вона також повідомила, що, з урахуванням збільшенняобсягів перехресного субсидування, підвищення тарифів для населення буде обмежено по газу та електроенергії 20%, на теплоенергію - 12%.
Як повідомлялося, з 1 січня 2007 року "вхідна" ціна на газ у Білорусії збільшилася в 2,14 рази - до 100 дол. за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас