Росія та Білорусія домовились з нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Білорусія домовились з нафти

Енергетика
170
Росія та Бєларусь, за підсумками дводенних переговорів підписали угоду між урядами двох країн щодо врегулюванню торгово-економічного співробітництва в галузі експорту нафти та нафтопродуктів. Ставка експортного мита на сиру нафту для Бєларусі встановлена з 1 січня 2007 року у розмірі $53 за тонну, повідомив прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков.
"Ми будемо мати $53 з кожної тонни поставляє у Білорусію", - сказав Фрадков на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм білоруським колегою Сергем Сидорським.
За його словами, Росія буде одержувати компенсацію від експорту нафтопродуктів з території Бєларусі в розмірі 70% в 2007 році, в 2008 році - у розмірі 80% та в 2009 році - 85%.
"Переговори проходили непросто, на завершальній стадії у роботу включилися президенти наших країн. У результаті ми погодили загальний підхід", - відзначив Фрадков.
За його словами, на сиру нафту, що поставляється з Росії, буде стягуватися експортне мито, розраховане виходячи з екпортного мита на нафтопродукти, що поставляють із Бєларусі і зроблені із сирої російської нафти.
Фрадков повідомив, що такий механізм дозволить російському бюджету в 2007 році одержати "трохи більше $1 млрд". Разом з тим, значна сума залишиться в економіці Бєларусі, підкреслив він.
Нагадаємо, Білорусія припинила транспортування російської нафти на захід 8 січня після того, як Росія відмовилася платити транзитне мито, введене 1 січня 2007 року.
У результаті двосторонніх переговорів Бєларусь 10 січня дезавуювала свою вимогу про сплату мита і пообіцяла відновити транспортування нафти.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас