Росія і Білорусія відновили переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Білорусія відновили переговори

Енергетика
107
Російсько-білоруські переговори, перервані пізно ввечері 11 січня, були продовжені 12 січня. О 09:30 ранки у будинку уряду Росії почалася зустріч прем'єр-міністрів РФ і Бєларусі Михайла Фрадкова та Сергія Сидорського.
Російсько-білоруські переговори щодо зняття обмежень у взаємній торгівлі стартували 11 січня в Мінекономрозвитку РФ, а потім були продовжені в уряді.
Вони почалися відразу після того, як днем раніше, 10 січня, Мінськ прийняв рішення про скасування мита на транзит російської нафти через територію Бєларусі та відновив транзит нафти у Європу. Домовленість про зустріч міністрів була досягнута у телефонній розмові між Володимиром Путіним та Олександром Лукашенко.
На думку Фрадкова, переговірний процес проходить не просто, але переговори з доручення президентів двох країн необхідно довести до кінця. За словами прем'єра, Росія готова запропонувати Білорусії конкретні варіанти рішення енергетичних проблем.
Білорусія припинила транзит російської нафти в Європу після того, як Росія відмовилася виплачувати мита у 45 доларів за тонну нафти, установлені Бєларуссю 1 січня 2007 року.
Транснафаь назвала введення мит незаконним, після чого Бєларусь забрала із трубопроводу частина російської нафти за рахунок сплати мита. Варто відзначити, що Бєларусь ввела своє мито у відповідь на введення російського експортного мита на нафту, що також була введена 1 січня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас