ЄС закликає поновити поставки через нафропровід "Дружба" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликає поновити поставки через нафропровід "Дружба"

Енергетика
87
Член Європейської Комісії Андріс Пібалгс, відповідальний за енергетику, закликає Росію та Білорусію негайно відновити поставки нафти країнам ЄС.
У заяві, розповсюдженій у вівторок, Пібалгс підтвердив, що на четвер призначив зустріч нафтових експертів ЄС для оцінки наслідків перерви в постачанні нафтою з Росії через білоруську територію.
"Неможливо, щоб постачальники енергоносіїв або транзитні країни не інформували партнерів про рішення, які можуть позначитися на постачанні, - відзначив Пібалгс. - Ми закликаємо обидві країни швидко знайти взаємоприйнятий вихід з нинішнього положення і негайно відновити поставки нафти в ЄС".
Він додав, що в майбутньому варто уникнути повторення подібної перерви в поставках нафти.
Зі своєї сторони міністр промисловості та енергетики РФ Віктор Христенко відзначив, що Росія забезпечує прозорий режим енергодіалогу з Євросоюзом.
"Думаю, що ситуація відіб'ється на стосунках між Росією і ЄС спокійно і змістовно", - сказав Христенко на прес-конференції у Москві.
"З урахуванням досвіду і енергодіалогу між Росією і ЄС, ситуація тут досить зрозуміла, не бачу будь-яких проблем. Ми забезпечуємо зрозумілий і прозорий режим", - додав він.
В іншій заяві Європейська Комісія відзначає: "Наявні запаси нафти, а також існуючі координаційні механізми гарантують відсутність перебоїв у постачанні нафтопродуктами споживачів у країнах ЄС. Але положення, пов'язане із триваючою суперечкою між Росією та Білорусією, варто розглядати серйозно. Необхідність для ЄС черпати ресурси зі своїх надзвичайних резервів буде мати фінансову ціну для Союзу. Це також негативно позначиться на сприйнятті надійності цих двох країн як енергетичних партнерів".
Європейська Комісія повідомила, що знаходиться у постійному контакті з Росією та Білорусією для моніторингу обстановки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас