Гейтс залишив всі свої мільярди на благодійність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс залишив всі свої мільярди на благодійність

Валюта
351
Всі многомільярдні набуття найбагатшої людини планети Білла Гейтса буде витрачено на благі справи.
Фонд Bill & Melinda Gates Foundation оголосив, що всі накопичені Гейтсами гроші будуть віддані на добродійність протягом 50 років після їх смерті. Стан тільки одного Білла Гейтса журнал Forbes цього року оцінив у понад 53 млрд доларів.
Незабаром Bill & Melinda Gates Foundation, піклувальниками якого є пара Гейтсов, буде розділений на дві структури: трастовий фонд і фонд спеціальних програм. Трастовий фонд буде управляти всіма ресурсами, у тому числі щорічними внесками від ще одного американського мільярдера - Уоррена Баффетта. Фонд спецпрограм буде відповідати за основні напрямки діяльності і надання грантів.
Заснована в 2000 році найбільша у світі благодійна організація Білла і Мелінди Гейтс спонсує проекти в галузі освіти та охорони здоров'я, виділяє кошти на боротьбу зі СНІДом та іншими захворюваннями в усім світі.
Білл Гейтс раніше оголосив про плани відійти від оперативного керування в Microsoft Corp. до 2008 року, щоб повністю присвятити себе проектам фонду Bill and Melinda Gates Foundation. За даними журналу Forbes, цей фонд тільки в 2006 році пожертвував на благодійні цілі 32 млрд доларів. Про своїх троє дітей він печеться не настільки завзято. Білл Гейтс в 2004 році заявив, що їм у спадщину дістанеться лише 10 млн доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас