На Луганщині журналісти розпочали страйк проти підвищення тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Луганщині журналісти розпочали страйк проти підвищення тарифів

Енергетика
88
На Луганщині журналісти незалежного видання «Сватовські відомості» почали голодування га знак протесту проти підвищення тарифів на опалення.
Як повідомив учасник акції Андрій Гаків, сьогодні в 10.00 на площі перед будинком Сватовської міської ради журналісти газети почали безстрокове голодування. До учасників акції вже приєдналася 71-літня жителька міста Людмила Свілогузова.
Напередодні журналісти «Сватовських відомостей» звернулися до колег-журналістів із проханням надати інформаційну підтримку їх акції безстрокового голодування під гаслом «Краще вмерти від голоду, чим платити за холод».
У своєму звертанні до журналістів вони відзначали, що 7 листопада Сватовська міська рада ухвалила рішення щодо підвищенні тарифів на опалення з 53 коп. до 10 грн. за квадратний метр. Журналісти видання жадають від міської ради провести позачергову сесію, на якій скасувати рішення про підвищення тарифів.
Крім того вони вимагають залишити старі тарифи до кінця опалювального сезону і перенести розгляд питання про підвищення на травень, створити постійну діючу комісію для вивчення ситуації з якістю послуг, надаваних Сватовським відділенням «Теплокомуненерго», а також регулярно інформувати жителів Сватового про роботу цієї комісії і після закінчення опалювального сезону провести суспільні слухання, на яких комісія повинна відзвітуватися про свою роботу. У випадку, якщо вимоги журналістів не будуть виконані, вони будуть домагатися відставки міського голови, а відповідальність за стан свого здоров'я і усіх, хто приєднається до їх акції, покладають на міського голову і депутатів міськради.
Лист із вищевикладеними вимогами сватовські журналісти відправили у Сватовську міськраду та Луганську облдержадміністрацію.
З ОДА вже надійшов відповідь, що губернатор Луганщини Олександр Антипов зустрінеться з журналістами, однак час і дата не зазначені.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас