Кабмін заборонив установлювати автономне опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив установлювати автономне опалення

Енергетика
1470
Відтепер українці не можуть самостійно обігрівати свої квартири. Заборона на установку автономного опалення була озвучений віце-прем'єр-міністром Володимиром Рибаком.
За словами Рибака, в Україні немає законодавчої бази і висновків СЕС, які регулювали б самостійний обігрів житла.
"Індивідуальні котли можуть створювати надзвичайні ситуації, шкодити здоров'ю сусідів і перевантажувати системи газопостачання житлових будинків", - говорить віце-прем'єр.
Рибак також відзначив, що встановлення автономного опалення в Україні відбувається хаотично і переважно за хабарі. Тому поки фахівці не розберуться в ситуації, його тимчасово припинять.
"Завтра люди отруяться, завтра відбудеться вибух - і всі будуть осторонь, такого висновку немає", - сказав Рибак.
Віце-прем'єр прийняв рішення скликати міжвідомчу комісію, що протягом двох місяців повинна перевірити всі факти хаотичного встановлення газових котлів у квартирах українців і призупинити їх роботу.
Наприклад, у Сімферополі на минулих вихідних, коли середньодобова температура знижувалася до -1-5 градусів, не опалювалися багатоповерхівки декількох спальних районів міста.
В "Кримтеплокомуненерго" жителем замерзаючих будинків відповідали, що центральне опалення відключене, тому що в сімферопольській мерії до вихідних не встигли підписати постанову про початок опалювального сезону.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас