Держфінпослуг ініціює впровадження єдиного підходу по проведенню фінансового моніторингу фінансовими установами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг ініціює впровадження єдиного підходу по проведенню фінансового моніторингу фінансовими установами

Казна та Політика
195
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг ініціює впровадження єдиного підходу по проведенню фінансового моніторингу фінансовими установами з метою посилення боротьби з легалізацією й відмиванням грошей, отриманих незаконним шляхом, і фінансуванням тероризму.
Про це говориться в офіційному повідомленні Держфінпослуг від 27 лютого з посиланням на розроблений й оприлюднений комісією проект розпорядження про внесення змін у положення комісії №25 від 5 серпня 2003 "Про проведення фінансового моніторингу фінансовими установами".
Відповідно до проекту, прийняття змін приведе нормативну базу Держфінпослуг у відповідність зі статтею 12-1 Закону України від 28 листопада 2002 № 249-IV "Про запобігання й протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих незаконним шляхом", а також у відповідність із міжнародними нормами й стандартами.
"Із прийняттям даного регуляторного акту буде вдосконалений процес фінансового моніторингу й порядок боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, розширяться можливості виявлення й зупинки фінансових операцій, спрямованих на фінансування тероризму". - позначено в проекті.
Основними коштами, за допомогою якого буде відслідковуватися результативність прийнятого акту, буде аналіз даних, отриманих у процесі перевірок і подача суб'єктами первинного фінансового моніторингу відповідної інформації контролюючим органам.
Відповідно до повідомлення, проект розпорядження після внесення пропозицій і зауважень буде повторно розглянутий на засіданні комісії 27 березня.
Як повідомляло агентство, на початку лютого Міжнародна організація по розробці фінансових мір боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом, (FATF) зняла режим посиленого моніторингу впровадження Україною системи по боротьбі з відмиванням "брудних" грошей.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас