Претендентів на пільгові житлові кредити вже обирає комп'ютер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Претендентів на пільгові житлові кредити вже обирає комп'ютер

Кредит&Депозит
177
Корупції при наданні молодіжних кредитів не буде - претендентів на пільгове житло обиратиме комп'ютер за рейтинговою програмою. Зараз проводять анкетування молодих родин, щоб перенести дані до єдиної бази.
Ястребови стали на квартирну чергу торік. Голова сімейства Костянтин розповідає, що в успіх знайомі та друзі не вірили, але сподівалися, адже мають троє дітей. Батько займається науковою діяльністю. Стабільний заробіток дозволяє погасити позику усього за десять років. Після того, як почала діяти нова методика відбору претендентів на молодіжний кредит, Ястребови піднялися на друге місце у списку.
Костянтин Ястребов, претендент на молодіжний кредит: "Останнім часом, коли я заповнював анкету нову, мені сказали, що я набрав 41 бал. Взяли три телефони і сказали після надходження з бюджету коштів до фондів, ми будемо робити пропозиції".
Позики соціальні, тому сума кредиту обмежена. Щоб її вирахувати потрібно знати скільки коштує будівництво квадратного метра житла. Три тисячі гривень від Мінбуду множимо на площу квартири. На кожного члена родини виділяють 21 квадрат, плюс 20 на сім’ю.
Валерій Омельчук, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву: "Якщо сім'я візьме один мільйон гривень, то решту вона погасить банку по повній програмі. Це є програма соціальної підтримки - не для того, щоб люди будували хороми, а для того, щоб будували скромне житло".
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас