0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову не вистачає м'яса

70
Дефіцит на ринку - понад 500 тисяч тонн. Причини ті ж самі - зменшення поголів’я худоби та скорочення імпорту.
Щороку українці з’їдають майже 2 мільйони тонн м’яса. Левову частку продукту – ввозять. В асоціації "Укрм’ясо" ініціюють запровадження квоти на імпорт - майже 600 тисяч тонн і вимагають знизити ввізне мито до 30 євроцентів за кілограм. Якщо ж цього не буде, майже 20% потужних м’ясокомбінатів закриють.
Микола Присяжнюк, президент асоціації "Укрм’ясо": "Я вважаю, що ті заходи, які зробила і Митна служба, і Верховна Рада, прийнявши закон про заборону ввезення м'яса птиці, мораторій на 6 місяців, це може знищити переробну галузь як таку".
Поповнити м’ясний раціон власними силами не вдасться, тому що за рік поголів’я не виростиш. До того ж більша його частина сконцентрована у селян-одноосібників.
Віктор Письмак, фінансовий директор асоціації "Укрм’ясо": "В животноводческую отрасль государство должно затратить порядка 26 миллиардов долларов для того, чтобы прийти к уроню поголовья скота 1990 года. Это очень большие деньги, это должна быть государственная программа".
Втім, якщо найближчим часом сировини не ввезуть, можуть зрости і ціни на м’ясо-ковбасні вироби.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас