НПЗ мають наміри підвищити ціну дизпалива для аграріїв на 16,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НПЗ мають наміри підвищити ціну дизпалива для аграріїв на 16,7%

Аграрний ринок
295
Нафтопереробні заводи мають намір підвищити пільгову ціну дизпалива для постачання аграріям на 16,7% з 2 400 до 2 800 гривень за тонну. Про це «Українським Новинам» повідомив представник одного з українських НПЗ.
За даними представника, НПЗ припинили постачання дизпалива аграріям за пільговою ціною 2 400 гривень за тонну, але в будь-який момент готові почати відвантаження палива за ціною 2 800 гривень за тонну. Представник повідомив, що 24 березня в Міністерстві палива та енергетики за участі міністра палива та енергетики Івана Плачкова відбулася нарада виробників нафтопродуктів, на якій вони запропонували нову пільгову ціну дизпалива. На його дані, влади поки ніяк не відреагувала на пропозицію нафтопереробників.
Представник зазначив, що відповідно до меморандуму, укладеного з урядом, ціна 2 400 гривень за тонну дизпалива фіксується за умови, що не зміниться курс валют, і ціна нафти не зросте більш ніж на 20%.
На його дані, ціна нафти для українських НПЗ зросла на 25% - з 240 доларів за тонну в березні до 300 доларів за тонну в квітні, ринкова ціна дизпалива - 3 250 гривень за тонну.
Представник додав, що заяви міністра аграрної політики Олександра Баранівського про таємну змову НПЗ є наслідком недостатньої інформованості і погано налагодженої взаємодії з Мінпаливенерго.
Нагадаємо, що раніше Міністерство аграрної політики заявило про припинення НПЗ постачань дизельного палива за пільговими цінами аграріям у зв’язку з їхнім наміром підвищити ціни. За словами Баранівського, 30 березня представники нафтопереробних підприємств таємно зібралися і домовилися про підвищення цін на дизельне паливо. На думку Баранівського, дії НПЗ суперечать законодавству України, відповідно, міністерством будуть вжиті всі необхідні заходи для їхнього усунення.
НПЗ за станом на 23 березня 2005 року поставили сільськогосподарським підприємствам 36,746 тис. тонн дизельного палива за пільговими цінами.
У лютому Кабінет Міністрів домовився з нафтопереробними підприємствами про постачання аграріям 600 тис. тонн дизельного палива за пільговою ціною - 2 400 гривень/тонна.
На момент домовленості ціна на ринку на дизпаливо становила 2 950 гривень за тонну.
За матеріалами:
Cbonds
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас