КМУ оприлюднив перелік підприємств, які перевірять на «тіньові схеми» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМУ оприлюднив перелік підприємств, які перевірять на «тіньові схеми»

Фондовий ринок
170
Кабінет Міністрів України проведе перевірку фінансово-господарської діяльності 27 підприємств державного сектора економіки, перелік яких затверджено розпорядженням Кабінету міністрів №64 від 12 березня, повідомляє «Українська правда».
Відповідно до розпорядження уряду аудит буде проведено протягом місяця. До переліку увійшли НАК «Нафтогаз України», її дочірні компанії «Укргазвидобування», «Укртрансгаз» і «Газ України» та ВАТ «Укртранснафта» і ВАТ «Укрнафта», що входять до НАКу; НАК «Вугілля України» і «Надра України», держпідприємства «Укрінтеренерго», «Національна енергетична компанія «Укренерго» і «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Український державний центр з експлуатації спеціалізованих вагонів «Укрспецвагон», лізингова компанія «Укртранслізинг», усі шість залізниць - Південно-Західна, Львівська, Донецька, Одеська, Південна і Придніпровська.
У списку також Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, «Укрпошта», ВАТ «Укртелеком», концерн «Укрспирт», ГАК «Хліб України», держкомпанія «Укрекономмресурси», НАК «Украгролізинг» і держкомпанія «Укрспецекспорт».
Розпорядженням затверджено також склади комісій із проведення перевірки кожного підприємства, що очолюють керівники ГоловКРУ. До них також входять представники Державної інспекції з контролю за цінами, Антимонопольного комітету, СБУ, Фонду державного майна, податкової інспекції, Мінфіну, галузевого міністерства або відомства.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко після засідання уряду 2 березня заявила про рішення провести аудит 29 держкомпаній. «Кожне таке істотне державне підприємство стратегічного значення буде глибоко перевірено на законність роботи, з використання державних коштів для «тіньових» схем», - прокоментувала Тимошенко.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас