"Аваль" відкрив кредитну лінію ДАК "Хліб України" на суму 20 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" відкрив кредитну лінію ДАК "Хліб України" на суму 20 млн грн

Кредит&Депозит
525
Банк «Аваль» відкрив кредитну лінію ДАК «Хліб України» на суму 20 млн. грн., повідомляє прес-служба банку з посиланням на директора кредитного департаменту АППБ «Аваль» Віктора ГОРБАЧОВА.
За словами В. ГОРБАЧОВА, кредитну лінію відкрито під 18 проц. річних терміном на один рік на закупівлю зерна для забезпечення експортних поставок пшениці. Забезпеченням повернення кредиту виступає застава зерна за подвійними складськими свідоцтвами (пшениця 3-го класу).
Як заявив В. ГОРБАЧОВ, фінансування ДАК «Хліб України» дозволить компанії налагодити експортні поставки зерна. На сьогодні це є одним із стратегічних напрямів її діяльності, особливо з урахуванням прогнозу врожаю пшениці 2004 року, що, як очікується, значно перевищить внутрішню ємність ринку України. «Реалізація даного проекту дозволить ДАК «Хліб України» стати одним з найбільших експортерів пшениці в Україні», — заявив В. ГОРБАЧОВ.
Крім того, на його думку, застосування подібної кредитної схеми дозволяє стимулювати широке впровадження на практиці обігу подвійних складських свідоцтв.
Як повідомлялося раніше, наприкінці травня п.р. банк «Аваль» профінансував ДАК «Хліб України» на суму 1,1 млн. дол. за рахунок кредиту Standard Bank (Великобританія) під заставу зерна на елеваторах для забезпечення імпортних закупівель зерна.
Восени минулого року банк «Аваль» надав ДАК «Хліб України» 20 млн. грн. під заставу подвійних складських свідоцтв. На початку поточного року компанія в повному обсязі розрахувалася з банком «Аваль» за цією програмою кредитування.
Як повідомив В. Горбачов, протягом останнього часу банком і нинішнім керівництвом ДАК «Хліб України» було розроблено ефективну схему з реструктуризації й погашення заборгованості компанії, що виникла наприкінці 90-х рр.
«Нам вдалося знайти справді ефективне рішення проблеми боргів минулих років. І зроблено це завдяки спільним зусиллям банку і нинішнього керівництва ДАК «Хліб України», — підкреслив директор кредитного департаменту банку «Аваль».
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас