Як змінювалась вартість квартир у великих містах у 2022 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінювалась вартість квартир у великих містах у 2022 році (інфографіка)

Нерухомість
2206
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси та стежить за ринком нерухомості, дізнався від OLX Нерухомість вартість квартир у великих містах в 2022 році.
Протягом двох років вартість житлової нерухомості в містах-мільйонниках зросла від 25% до майже 50%.
Найдешевше тепер придбати квартиру на вторинному ринку Одеси за $39.3 тис. У свою чергу найдорожче житло  — новобудови та житловий фонд від 2011 року в столиці, де ціна може сягати в середньому $200 тис. за квартиру. Загалом, за даними аналітичної служби OLX Нерухомість, за два роки ціна угод купівлі/продажу житлової нерухомості зросла в усіх типах будинків. 
Київ: вартість вторинки наздоганяє ціни на новобудови. У столиці зосереджено найбільший ринок житлової нерухомості. Поряд з пропозиціями на вторинці, покупці мають широкий вибір варіантів житла в новобудовах. І в деяких випадках різниця пропозицій в ціні мало відрізняється. Наприклад, середня вартість двокімнатної квартири в будинку вторинного житлового фонду на початок 2022 року становить $69,4 тис., в той час як двокімнатна квартира в новобудові коштує $78,1 тис. 
Не дивлячись на те, що вартість квартир зросла на 23-38% в усіх типах будинків, найдорожчою залишається нерухомість у житловому фонді від 2011 року. Квартири тут коштують від $83,4 тис. за однокімнатну до $210,1 тис. за трикімнатну. 
Як змінювалась вартість квартир у великих містах у 2022 році (інфографіка)
Нерухомість у великих містах. Найдешевше житло біля моря.
В середньому ціни на житло на вторинному ринку Дніпра, Львова, Одеси та Харкова зростали в діапазоні 20-33%.
Найдешевші квартири на початку 2022 пропонують в Одесі в середньому за $39.3 тис.
Найдорожчі — у Львові за $48.5 тис.
Серед будинків, зданих в експлуатацію з 2011 року найбільший стрибок цін з початку пандемії відбувся у Харкові — на +50%. Цікаво, що саме таке житло на початку 2020 було найдешевше: квартири в середньому можна було придбати за $56,2 тис. Найбільший стрибок цін протягом двох років спостерігався на квартири в новобудовах. Загалом в усіх великих містах за винятком Одеси ціни на житло в нових будинках зросли на 40-44%.
Ціни “підігріватиме” попит. Навіть за роки пандемії вартість квартир продовжує підвищуватися. Крім того, нерухомість традиційно є одним з основних видів інвестування для українців. Тож можна очікувати, що цьогоріч ринок продажу квартир в Україні буде рости на 3-5%, і така тенденція зберігатиметься найближчими роками. Окрім попиту, який прямо пропорційно впливає на ціну квадратних метрів, на динаміку впливатимуть й зовнішні чинники: вартість будматеріалів, палива та стан економіки, від якого залежить курс валют.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас