У Кабміні запровадили нову формулу для визначення зарплати медикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні запровадили нову формулу для визначення зарплати медикам

Казна та Політика
705
В Україні в 2022 році фінансування програми медичних гарантій збільшили на 33,8 млрд грн порівняно з 2021 роком.
Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі.
Також Кабмін запровадив нову формулу для визначення розміру зарплати медичних працівників, що має забезпечити справедливу оплату праці працівників лікарень.
«Роль головного лікаря медичної установи зараз суттєво змінилася. Лікарня стала підприємством, яке заробляє кошти та розпоряджається ними. Керівники мають забезпечити справедливе нарахування заробітної плати. Проте іноді різниця між зарплатою головного лікаря та інших працівників лікарні сягає десятикратного розміру», — зазначив Немчінов.
Для збалансованого підходу щодо визначення розміру зарплати уряд визначив таку формулу: посадовий оклад керівника закладу охорони здоров’я не може перевищувати розмір середньої оплати медпрацівників більш ніж на 60%.
Міністр також наголосив на важливій ролі місцевої влади в забезпеченні населення якісними медичними послугами. Адже саме місцева влада обирає керівника медичного закладу та може вкладати кошти в лікарню. Модернізована лікарня отримає можливість укласти договори на більшу кількість пакетів Програми медичних гарантій і зрештою отримати більше коштів від Національної служби здоров’я України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас