У яких областях України купили найбільше автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких областях України купили найбільше автомобілів

Особисті фінанси
1709
Експерти Інституту досліджень авторинку дійшли висновку, що в 2021 році зріс як імпорт вживаних авто з-за кордону, так і внутрішні перепродажі авто з пробігом. Finance.ua як портал, що стежить за автомобільним ринком України, дізнався, які регіони були найактивнішими на ринку минулого року
Де найбільше купують вживані легковики з-за кордону
Найбільше вживаних автомобілів, привезених з-за кордону у 2021 році, зареєстрували в Києві — 9,7% від загальної кількості або ж 52 тисячі в кількісному вимірі.
На другому місці — прикордонна Львівська область із часткою 8,9% (48 тисяч машин).
Третє місце зайняла Київська область (7,9%, 42 тис.). Таким чином, минулого року в Києві та області було вперше зареєстровано 100 тисяч імпортних авто з пробігом, що становить 18,6% від загальної кількості.
В перелік найактивніших потрапили також жителі Одеської (6,8%), Дніпропетровської (5,9%), Івано-Франківської (5,3%), Харківської (5,2%), Рівненської (5,2%), Вінницької (4,9%) та Закарпатської (4,8%) областей.
У яких областях України купили найбільше автомобілів
При цьому у чотирьох центрах з п’яти у 2021 році зафіксоване падіння їх часток в структурі загальної кількості проведених реєстрацій.
Де найбільше купують авто з пробігом всередині країни
На внутрішньому ринку найбільше вживаних авто також купують в Києві — 13,4% за підсумками 2021 року (126 тис.). На другому місці — Дніпропетровська область (8,9%, 84 тис.), на третьому — Київська область (8,7%, 82 тис.). Внутрішні перепродажі в Києві та області становлять 22,3% — тобто, майже чверть від загальної кількості проданих авто (210 тисяч).
До десятки найактивніших увійшли також Одеська (7,1%), Львівська (5,7%), Харківська (6,5%), Запорізька (4,3%), Вінницька (3,9%), Донецька (3,6%) та Полтавська (3,3%) області. Загалом топ-10 майже повністю повторює рейтинг областей України за чисельністю населення, що логічно: більшій кількості людей потрібна більша кількість автомобілів.
Ринок внутрішніх перепродажів більш передбачуваний
Ситуація на ринку внутрішніх перепродажів більш стабільна, а зміни на ньому не такі суттєві, як з ринком імпорту авто з пробігом, котрий лише формується. Наприклад, аж в чотирьох областях — Закарпатській, Вінницькій, Харківській та Луганській — у 2021 році частки в загальній кількості перепродажів ніяк не змінилися.
Найбільше зросли частки Запорізької, Одеської, Херсонської, Кіровоградської областей, а також міста Києва. Тобто, меншою мірою, проте ринок внутрішніх перепродажів вживаних авто минулого року також активніше розвивався у східних та південних регіонах України.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас