Від сьогоднішнього дня діти віком від 14 років зможуть отримати «тисячу Зеленського» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від сьогоднішнього дня діти віком від 14 років зможуть отримати «тисячу Зеленського»

Казна та Політика
566
7 лютого набула чинності постанова Кабінету Міністрів, яка розширює дію Державної програми «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень вакцинованим на дітей віком від 14 років.
Це зазначено в урядовому документі № 68 від 2 лютого 2022 р.
Відповідну постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2021 р. № 1272» ухвалено під час засідання уряду 2 лютого. Документ розроблено з метою стимулювання вакцинації та підтримки громадян, зокрема осіб віком від 14 років, а також розширення сфер діяльності, в яких можна отримати послуги в рамках програми «єПідтримка».
Перелік сфер діяльності, в яких можна отримати послуги в рамках програми, розширено, зокрема, на сферу освіти (у тому числі на оплату здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках та секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), професійної вищої освіти, харчування в навчальних закладах та проживання в гуртожитках навчальних закладів).
Також дозволено придбання за кошти програми «єПідтримка» друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, а також шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Довідка Finance.ua:

  • ПриватБанк відкрив оформлення карток для підлітків. Підлітки, які вже є клієнтами банку, зможуть відкрити карту є Підтримка за кілька кліків в мобільному банку Приват24;
  • для цього потрібно оновити додаток, зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» і обрати картку;
  • для зарахування допомоги достатньо перейти за посиланням в додаток Дія і подати заявку на виплату допомоги на картку ПриватБанку;
  • якщо дитині вже виповнилося 14 років і вона ще не користується картками ПриватБанку, необхідно пройти ідентифікацію в будь-якому відділенні ПриватБанку, маючи при собі ІПН і паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Після цього залишається зареєструватися в Приват24 і оформити карту єПідтримка.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас