Країни, що визнають українські цифрові COVID-сертифікати про вакцинацію (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що визнають українські цифрові COVID-сертифікати про вакцинацію (список)

Світ
1336
Україна приєдналася до європейської системи цифрових COVID-сертифікатів про вакцинацію. Це означає, що українські COVID-сертифікати з «Дії» визнають у країнах Євросоюзу. Ще 32 держави за межами ЄС беруть участь у системі та визнають українські цифрові COVID-сертифікати.
Система «Дія» генерує сертифікат з QR-кодом українською та англійською мовами в електронній формі для смартфона або у вигляді pdf-файлу для скачування. Якщо ви обрали pdf-файл, його необхідно роздрукувати.
Для поїздки ви можете взяти з собою covid-сертифікат в будь-якій формі. У країні призначення його перевірять за допомогою QR-коду.
Термін дії сертифіката. Сертифікат про вакцинацію для поїздок починає діяти через 14 днів після завершення курсу вакцинації. Наприклад, якщо ви зробили останнє щеплення 1 лютого, 15 лютого ви можете його використовувати для поїздок.
Євросоюз зменшив термін дії COVID-сертифікатів після повної вакцинації з одного року до 270 днів. Перевірте термін дії свого сертифіката, щоб не потрапити під карантинні обмеження під час поїздки.
Термін дії COVID-сертифіката можна продовжити на чергові 270 днів. Для цього необхідно зробити бустерне щеплення. Україна дозволила робити такі щеплення і випускає COVID-сертифікати з оновленим терміном дії.
Країни за межами Євросоюзу, які визнають українські COVID-сертифікати про вакцинацію: Албанія, Андорра, Вірменія, Ватикан, Великобританія, Грузія, Ізраїль, Ісландія, Кабо-Верде, Ліван, Ліхтенштейн, Марокко, Молдова, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Об’єднані Арабські Емірати, Панама, Сальвадор
Сан-Марино, Північна Македонія, Сербія, Сінгапур, Таїланд, Тайвань, Того, Туніс, Туреччина, Уругвай, Фарерські острови, Чорногорія, Швейцарія.
Країни Євросоюзу, які визнають українські COVID-сертифікати про вакцинацію: Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина
Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Естонія.
Що робити, якщо країна не визнає український COVID-сертифікат про вакцинацію. У такому випадку ви можете отримати паперовий сертифікат міжнародного зразка про вакцинацію від свого сімейного лікаря. Він має інформацію українською та англійською мовами.
Не всі країни визнають сертифікати про вакцинацію, якщо людина зробила щеплення за кордоном. В такому випадку може знадобитися здати COVID-тести перед вильотом і після прильоту.
Чи достатньо тільки COVID-сертифіката для поїздки? Уніфікація в Євросоюзі стосується тільки визнання цифрових COVID-сертифікатів про вакцинацію та їх перевірки.
Кожна країна встановлює свої карантинні правила. Німеччина дозволяє в’їжджати іноземцям тільки з COVID-сертифікатом про вакцинацію, Кіпр додатково вимагає здавати три тести для відвідування острова. Австрія визнає цифрові COVID-сертифікати з «Дії», але для відвідування кафе може знадобитися ПЛР-тест або бустерне щеплення.
Тому перед поїздкою вивчіть правила в’їзду в конкретну країну і правила відвідування місць дозвілля. Це можна зробити на сайті консульської служби МЗС України trip.gov.ua і на сайтах туристичних офісів країн, куди ви їдете.

Довідка Finance.ua:

  • Як отримати COVID-сертифікат в «Дії»: Встановити додаток «Дія»; перейти в розділ «Послуги», тому що, на відміну від паспортів і водійських прав, COVID-сертифікат — це послуга.

Туристичне страхування для поїздки за кордон

За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас