Яка зарплата, на думку українців, є достатньою для комфортного життя - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яка зарплата, на думку українців, є достатньою для комфортного життя - опитування

Особисті фінанси
32480
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, який рівень заробітної плати влаштував би українця.
Як свідчать дані опитування дослідницької компанії Gradus Research, 25 тисяч гривень — такий рівень зарплатні міське населення України вважає достатнім для комфортного життя.
«Причому найбільші матеріальні претензії — у людей середнього віку (35-54 роки): 30 тисяч гривень, а найменші — у наймолодших (18-24) та найстарших (55-60) респондентів, їх влаштує щомісячний дохід у 20 тисяч», – сказано в дослідженні.
Яка зарплата, на думку українців, є достатньою для комфортного життя - опитування
Очікувано, що найбільше грошей потрібно для комфортного життя у Києві — мешканці столиці визначили щомісячну планку 35000 грн.
91,7% респондентів вважає, що зростуть ціни на продукти, і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь “сильно зростуть”. Найбільш песимістично налаштовані мешканці північних регіонів, жоден респондент з цієї території не вибрав варіант, що ціни можуть знизитися.
«Звиклі до інфляції цін та девальвації національної валюти українці традиційно не хочуть зберігати заощадження у гривні: це вибір лише 6,9% у порівнянні з 41,8% для долара. Але при цьому наймолодші наші респонденти вірять у гривню: у віковій групі 18-24 вдвічі більше людей (15,9%) порівняно з рештою, готові заощаджувати “на старість” у цій валюті», — зауважує директорка компанії Gradus Research Євгенія Близнюк. — «У них немає історичної пам’яті обвалів, коли “долар по 4” перетворювався на “долар по 8”, а потім на “долар по 30”, і це за наявності валютних кредитів».

Довідка Finance.ua:

  • середня зарплатня в Україні у 2021 році становила 14 000 гривень згідно з даними Державної служби статистики;
  • протягом року цей показник зростав з 12,3 тис. у січні до 17,5 тис. у грудні;
  • за підсумками минулого року ціни зросли на 10%, це також оцінка Державної служби статистики. З базових продуктів харчування найсильніше подорожчали яйця, цукор та соняшникова олія.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.
h2. Хочу отримати гроші до зарплати
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас