Десять факторів, які вбивають мотивацію на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десять факторів, які вбивають мотивацію на роботі

Особисті фінанси
1320
Мотивація співробітників визначає їхню ефективність. У дослідженні National Business Research Institute визначено десять факторів, що позбавлять мотивації навіть найзавзятішого працівника, пише dw.com.
Брак уваги. Як часто керівник вітає підлеглих із днем народження? Ідеться навіть не про подарунки. Як давно шеф дякував і хвалив за виконану роботу? Найчастіше начальник вказує на те, що йому не подобається, а це вбиває мотивацію.
Втрата часу. Його завжди бракує. А якщо на працівника виливається потік листів, дзвінків і нарад, то він швидко зрозуміє, як неефективно проводить час, не встигаючи виконати важливі завдання. Це дратує й породжує невдоволення: увесь день повні руки роботи, але без видимих результатів.
Брак спілкування. Повідомлення від шефа, лист електронною поштою, залишена на столі записка – але ось живого спілкування стає дедалі менше, а без нього працівники швидко почуваються непотрібними. Пандемія тільки посилила цю проблему.
Брак поінформованості. Щодня керівник має багато нагальних проблем, які потрібно владнати: розширення одного відділу, ущільнення іншого, реструктуризація бізнесу, запровадження нового графіка роботи… Але якщо його підлеглі дізнаються про ці рішення постфактум і останніми, то їхня мотивація швидко випаровується.
Песимізм. Якщо в колективі відчувається постійне невдоволення керівництва, то не варто дивуватися, що і співробітники швидко втратять мотивацію. Якщо і так все погано, то навіщо напружуватися?
Шеф-холерик. Розмова на підвищених тонах, часті зриви, що переростають у закиди й погрози, хаотичність в ухваленні рішень – усе це зовсім не надихає команду.
Стрес. Коли у працівників тільки від самої думки про великий обсяг роботи псується настрій, не варто чекати від них високої продуктивності. Стрес, постійна напруга, відчуття невдоволення можуть зруйнувати мотивацію будь-якого колективу.
Невпевненість у завтрашньому дні. Якщо працівники весь час змушені думати про те, чи подовжать їм договір наступного разу, а про постійний договір вони вже й не мріють, то у довгостроковій перспективі вони втратять не тільки впевненість у завтрашньому дні, але й будь-яке бажання працювати ефективно.
Кумівство. Вас давно вже мали підвищити, але посаду отримав колега – друг шефа? Бонуси отримують наближені працівники, а рядовим нічого не світить? Коли у колективі рука руку миє, мотивація працівників, які не потрапили в коло довірених, дорівнює нулю.
Заробіток. Хоча багато опитувань показують, що для працівників німецьких компаній грошовий фактор далеко не найважливіший і на першому місці стоять можливості для самореалізації, все-таки не варто применшувати його значення. Невдоволення зарплатою швидко позначається на атмосфері в колективі, наголошується в дослідженні National Business Research Institute.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас